21. marraskuuta 2012

Pitihän se arvata...

...että se perhanan joulukuume rantautuu jossakin vaiheessa tähänkin perheeseen. Vannoutuneena jouluvihaajana olen itsekin yllättynyt kuinka paljon mielipiteeni ja innostukseni joulusta on lasten myötä muuttunut. Joulussa kivointa on fiilistely joulu- ja kynttilänvalossa, lahjojen ostaminen ja hmmm, no en keksi muuta. Olen nirso jouluruokien syöjä, ja mulle kelpaa lähinnä peruna, kuivatut luumut, herneet, savustettu siika ja lanttulaatikko. Lahjatoiveita mulla on vain muutama: desilitramittoja (5dl ja 1dl), mahdollisesti uusi tietokone, matkustusrahaa ensi kesän reissuun ja nämä ihanat Kalevalan Pore- ja Onerva mallistojen korut.


Poikien lahjalistat ovat myös melko lyhyet, sillä meillä on niin paljon kaikkea etten halua mitään ylimääräistä nurkkiin pyörimään. Leluja on miljoona, joilla ei edes leikitä, ja vaatteitakin on melko paljon. Toivelistalla on Joelille Brion magneettijuna, formula-autot ja race car pinkkinä ja mustana, Ikean pehmeitä ruokaleluja, Plaston autoja sekä vaate-lahjakortteja. Alexille taas toiveissa on vauvapulkka, ruotsin- ja suomenkielisiä kuvakirjoja ja vaate-lahjakortteja.

Joulu on tullut jo kodissammekin esille, makuuhuoneessa on jouluvalot olleet ikkunassa jo pari viikkoa, ja muutama päivä sitten otettiin esille myös punaiset kynttiläkipot ja glitteri-koristenauhat (vai miksikä niitä kutsuttaisi?). Kynttiläkipot ovat aivan ihanat ja nämä olivatkin häidemme pöytäkoristeina. Keittiön ikkunaan olisi tullut tähti, mutta tähden lamppu on rikki joten se täytyy vaihtaa ensin. Joulukuusta meille ei tule, sillä kaksi pientä lasta + kaksi kissaa + joulukuusi = katastrofi. Täytyy miettiä keksimmekö tilalle jonkunnäköisen kuusenkorvikkeen.

joulu 043muok

joulu 026muok

Meillä on vielä viimevuotisia joulutorttuja pakkasessa, joten leipominen taitaa jäädä vähille. Piparkakuistakaan ei kukaan meistä oikein välitä, ja herkuista yritän pysyä erossa (huonolla menestyksellä, terveisin itsekuriton). Lahjat ovat lähestulkoon suunniteltu valmiiksi, ne pitää vain ostaa ja paketoida. Jouluvalmistelut ovat siis melko hyvässä vauhdissa, vaikka vannoinkin että jouluhössötys saa alkaa aikaisintaan joulukuussa.

8 kommenttia:

 1. En voi kyllä suositella tuota brion junaa. Meille pukki viime jouluna toi sen sekä normaaleja brion magneettipalikoita kun ne vaikutti niin hyvältä meidän 1v:lle. Todellisuudessa nuo magneetit on ihan olemattomat, jos niissä ei tiedä magneetteja olevan niin niitä ei kyllä helposti huomaa. Palikat pitää osata laittaa juuri pikein vastakkain että magneetit ottavat kiinni ja väärin laitettuna ne taas sitten hylkivät toisiaan. Normaalit palikat ajavat ihan saman asian! -Jonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joelilla on jo yksi (erivärinen) tuollainen magneettijuna. Totta se on että magneetit on vaikeita laittaa oikeinpäin noin pienelle, se on vaikeata mullekin! :D Mutta ainakin toistaiseksi Joel tykkää ajella noilla "alaosilla", mutta ei paljoa palikoista välitä.

   Poista
 2. joulu <3 Arvaa kuka latasi Spotifyhin joulusoittolistan <3

  VastaaPoista
 3. Kysyppäs siskoltasi ideaa "vaihtoehdoksi joulukuuselle". Sillä oli aika hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sellanen mikä sil oli viime vuonna? Se oksa katossa? :D täytyy kysellä

   Poista
  2. Meinasin just soittaa siitä! Laitan omaan blogiin kans juttua mun julgrenistä heti kun saadaan netti tänne.

   Poista

Kiitos kommentista!