7. marraskuuta 2012

Mitä lapseni söi tänään?

Kiitos haasteesta Tiia. Tarkoituksena kertoa mitä pojat ovat tänään syöneet.
Yleensä haasteet jää tekemättä, mutta tämä kuulosti kivalta, joten päätin tehdä sen.

(9:00) Alex söi aamupalaksi tissimaitoa.
(9:30) Joel söi aamupalaksi vaniljajugurttia ja vettä.(13:00) Joel söi lounaaksi possu-porkkana-paprika-sipuli-valkosipuli -pataa, perunaa ja vettä.(13:15) Alex söi lounaaksi bataatti- ja kesäkurpitsasosetta ja tissimaitoa.(16:00) Joel söi välipalaksi banaanin, aurinkoinen-sosetta, juustoa ja maitoa.
(16:45) Alex söi tissimaitoa.(18:00) Joel söi illalliseksi kasvis-naudanlihapataa ja vettä.


(20:15) Joel söi iltapalaksi maitoon keitettyä kaura-ruispuuroa päärynäsoseella ja vettä.


(20:30) Alex söi "illalliseksi" peruna-porkkanasosetta ja tissimaitoa.
(Illallinen vähän venähti kun Alex nukkui niin pitkään)

(22:30-23:00) Alex syö vielä iltapalaksi tissimaitoa.

Viimeiset neljä yötä Alex on ollut syömättä. Hän herää kuitenkin kerran-kaksi yössä, mutta nukahtaa heti saatuaan tutin suuhun. Tämä tarkoittaa myös sitä että Alex nukkuu koko yön omassa sängyssä. Aiemmin Alex on jäänyt aamuyöstä viereeni nukkumaan, kun olen nukahtanut itse ennenkuin Alex on syönyt valmiiksi. Alexin yöunet ovat nyt noin 9-11 tunnin pituiset. Peukut pystyyn että yöt menee jatkossakin näin hyvin!

20 kommenttia:

 1. Vautsi, jos pääsette jo yösyömisistä! Saat nauttia taas kunnon unia. :)

  Tuleeko Joelilla jotain maidosta, kun juo ruuan kanssa vettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olisi kyllä mukavaa! :) Jos Joelille annetaan maitoa ruuan kanssa, hän juo sitä niin paljon että täyttää mahansa maidolla, jolloin ruoan määrä vähenisi, sen takia hän juo vettä ruuan kanssa. :)

   Poista
 2. Sulle on tunnustus, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 3. no,sitten kun hampaita puskee niin voi olla että yöt taas vaikeutuvat sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin se oli Joelinkin kanssa. Joel nukkui yöt heräämättä 2-6kk ja 6-9kk huonosti, koska hampaa vaivasivat. Mutta olisihan se mukavaa jos edes hetken jatkuisi nämä hyvät yöt :)

   Poista
 4. Mitä noi klöntit on joita Alex söi? Siinä lukee bataatti ja kesäkurpitsa mut ei kai niistä tollasii paloja tuu ku leikkaa? - Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt Alexille sosetta valmiiksi ja pakastanut jääpalamuotteihin :D siksi ne on tuollaisia klönttejä :D

   Poista
  2. Hahhah kato kato ihan selvä juttuhan se on :D

   Poista
 5. Nauti hyvin nukutuista öistä! Meillä on Alexia muutamaa päivää vanhempi poika ja edelleen hän herää öisin parin tunnin välein syömään.

  Kiinnitin jo joskus 3kk:n tienoilla huomiota poikiemme syömisvälien ja kasvutahtien eroavuuksiin. Meillä vauva oli syntyessään 500g painavampi ja 3cm pidempi kuin Alex. Hän söi alkuun hereilläoloaikansa 15-75min välein ja öisin 60min välein. Siltikin Alex on reilusti harvemmilla syömisväleillä nyt painoltaan samoissa mitoissa poikamme kanssa (meillä 4kk mitat 7180g ja 66,5cm). Meillä tosin mennään vielä täysimetyksellä, mutta Alexin kasvu ollut silti huimempaa vähemmällä syömisillä jo ennen soseiden aloitusta. En tiedä mitä lirumaitoa multa oikein tulee :D Hauskaa kuitenkin vertailla kun on niin saman ikäiset vauvat :) Miten teillä muuten on soseiden syönti lähtenyt käyntiin, olette tämän postauksen perusteella ilmeisesti niitä lisännyt jo kunnolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista öistä täytyykin nauttia, niin kauan kuin niitä kestää :) Mutta on se kasvu vain niin erilaista jokaisella lapsella. Me annettiin Alexille ensiksi viikon verran 1 jääpalan verran sosetta kerran päivässä. Sitten lisättiin 1 jääpalan verran 2 kertaa päivässä. Sitten lisättiin 2 jääpalaa yhden kerran ja yhden jääpalan verran 1 kerran päivässä, eli 3 jääpalan verran päivässä. Sillä määrällä mennään nyt, eli periaatteessa vieläkin melko vähällä sosemäärällä.

   Maitohan riippuu kaikesta mitä äiti syö, ja mulle ainakin on tärkeintä syödä 3-4 tunnin välein ja terveellisesti, eli maitotuotteita, ruisleipää ja lämmintä ruokaa joka päivä :) Ja paljon vettä juotavaksi. Mutta tuskin se siitäkään riippuu kokonaan mitä syö että millaista maitoa tulee :) Ja sekin on varmaan niin yksilöllistä kuinka usein lapsi herää syämään öiisn, vai herääkö ollenkaan. :)

   Poista
  2. Hei! Haluaisin vinkata tuosta ruisleivästä,kun luin että Alexilla on ilmavaivoja. Itse täysimetän 3kk poikaa ja jätin ruisleivän kokonaan pois koska luin ja huomasin että se kiertää vauvan mahassa. Vaikka se hyvää ja varsinkin terveellistä onkin. T.nina

   Poista
  3. Kiitos vinkistä! En tiennyt että ruisleivällä saattaa olla tuollaisia vaikutuksia. :)

   Poista
 6. Amteeksi, mutta otsikko pitäisi olla "mitä lapseni söiVÄT tänään" :D

  VastaaPoista
 7. miksi vettä ruuan kanssa,eikös maito olisi parempaa?
  ja onko tuo kuinka maustettua jos siinä on valkosipulia/sipulia?
  mietin vain että onko liian maustettua pienelle lapselle?
  Meillä neljävuotias eikä ole vielä kertaakaan valkosipulia maistanut,tai en ole ruuan sekaan sitä koskaan lapselle laittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin jo tuossa yhdessä kommentissa, mutta Joel kun juo maitoa niin täyttää mahansa sillä, eikä sitten syö ruokaa kunnolla. Mutta kyllä se välillä maitoakin juo ruuan kanssa :) Me syödään aina melko mausteista ruokaa, ja oletan että Joel ja Alex ovat osittain tottuneet siihen jo äidinmaidon kautta. Kun tein Joelille soseita, niin laitoin jo 8kk valkosipulijauhetta ja pippuria soseisiin :) Joel syö samaa ruokaa meidän kanssa, joten hän on tottunut mausteisiin ruokiin :)

   Poista
  2. Kyllä mun mielestä lapsi voi maistella vähän mausteisempiakin makuja pienestä asti. Meillä Poju syö kans aika paljon samoja ruokia meidän kanssa ja meidän perheessä ei paljon mausteita säästellä. :D

   Nimimerkillä 1,5v poikamme tahtoi välttämättä maistaa tänään jalopenoa!

   Poista
  3. mistä olet ajatellut pojan saavan kalsiumia?
   meillä kävisi sama juttu, maha täytettäisiin pelkällä maidolla JOS sitä tarjottaisiin mahan täydeltä. Mutts voi antaa ensin sopivan määrän maitoa ja loput vettä,tai vaikka "jälkiruoaksi" sitä maitoa.

   Poista
  4. Joel saa kalsiumia jugurtista, juustosta ja puurosta joka keitetään maitoon ja johon laitetaan sosetta ja maitoa sekaan. Välipalalla juodaan yleensä maitoa, ja kyllä Joel joskus juo maitoa ruuankin kanssa. Tähän päivään ei sellainen "joskus" sattunut. Joskus Joel syö jugurttia myös välipalalla :)

   No niimpä niin, eihän se pääse mahaansa täyttämään maidolla ellen mä anna sille niin paljon :D Hölmö minä

   Poista

Kiitos kommentista!