5. marraskuuta 2012

Kysymykset ja vastaukset

Kiitos kaikille kysymyksiä jättäneille, oli hauskaa vastata kysymyksiin. Minun piti julkaista tämä jo eilen mutta unohdin. Kuvat ovat satunnaisia otoksia kuluneilta vuosilta.

Lapset

Onko pojilla sama rytmi?
Joel herää 9 aikoihin aamulla, Alex herää vaihtelevasti 9-10:30. Alex nukkuu päiväunet suunnilleen 11-14 välillä, sekä 17-20 välillä. Joel menee päiväunille 13-14:30 ja nukkuu 1-2 tuntia. Alex syö kolmen tunnin välein ja Joel max 4 tunnin välein. Joel menee yöunille 20-20:30 ja Alex noin klo 23.

Miten hektistä elämä alkuunsa kahden lapsen kanssa oli?
Meillä oli sellainen tuuri, että Sami oli kotona ensimmäiset kaksi kuukautta. Yksinolo kahden pienen kanssa osoittautui paljon helpommaksi kuin olin kuvitellut. Haasteellisinta on tähän mennessä ollut imetyshetket - silloin Joel pääsee tekemään tuhmuuksia enkä kovin helposti voi estää sitä.


Miten aiot pojat kasvattaa (tiukasti, vapaasti, kaverillisesti, diktaattorimaisesti)?
Olen helposti periksi antavaa sorttia, joten diktaattoriksi musta ei ainakaan ole. Haluan olla lapsilleni se, jolle voi kertoa kaikki asiat ilman pelkoa tuomituksi tulemisesta. Rajoja pitää olla kohtuudella, mutta lapsille voi antaa myös vapauksia. Lasten kanssa voi olla kavereita, mutta täytyy olla selvä että aikuisilla on päätösvalta.

Miten Joel on suhtautunut Alexiin? Onko sinun vaikea jakaa huomiota kahdelle pienelle?
Alusta asti hyvin, ilman suurempaa mustasukkaisuutta. Paijaa Alexia, yrittää laittaa tuttia suuhun, halaa ja pussaa. Yleensä varastaa Alexilta lelut ja muutaman kerran suuttuessaan on heittänyt Alexin päähän jotakin. Joel on itsekseen viihtyvää sorttia, eikä vaadi niin paljon huomiota. Kun Alex nukkuu annan kaiken huomion Joelille ja päinvastoin. Kuten aiemmin vastasin ovat imetyshetket vaikeimpia, kun ei voi Joelin perään katsoa tai kun Joel yrittää kiivetä syliin Alexin syödessä.Mitkä on Joelin, Alexin ja Samin hassuimmat tavat? Entäs sun hassuin tapa?
Joelin hassuin tapa on varmaan laittaa mun ja Samin kenkiä päälle ja kävellä niillä pitkin kotia. Alexilla ei oikein ole mitään hassuja tapoja vielä. Sami naksuttelee sormia ja niskoja, se on ällöttävää, mutta en tiedä lasketaanko sitä hassuksi. Nyt ei tule mieleen mitään omia hassuja tapoja..

Käyttekö muskareissa, seurakunnan kerhoissa tai muissa lapsiperheiden toiminnoissa?
Käydään vauvauinnissa, ei muissa järjestetyissä toiminnoissa. Olen yrittänyt jotakin äiti-vauva jumppaa etsiä, mutta ryhmät ovat yleensä täynnä.


Onko ollut vaikeata opettaa lapset kaksikieliseksi (Tai Joel lähinnä vasta)?
Vaikeinta oli aloittaa ruotsin puhuminen Joelille, kun Sami ei ruotsia ymmärrä. Mitä enemmän mä ruotsia Joelille puhuin, sen paremmin Samikin on alkanut ruotsia ymmärtämään. Nyt kun on tottunut siihen, se on jo ihan luonnollista.

Jos teillä olisikin kaksi tyttöä, mitkä olisivat heidän mahdolliset nimet?
Joelista olisi tullut Ida Karoliina. Alexin "tyttöversiolle" oli myös nimi valmiina, mutta sitä säästetään mahdolliselle tulevalle tytölle, joten se pysyköön salassa.

Perhe ja parisuhdeOnko vauvakuume?
On! Ollut jo Alexin syntymästä asti.

Montako lasta haluaisit ja millaisella ikäerolla?
Kolme tai neljä lasta, korkeintaan kolmen vuoden ikäerolla.

Jos haluat vielä lapsia niin millaisella ikäerolla Alexiin?
Toivomme vielä yhtä tai kahta lasta, seuraava ehkä kahden vuoden sisällä.

Minkälaiset välit teillä on sun ja Samin sukulaisiin? Onko toisen sukulaisiin paremmat kuin toisen?
Hyvät välit on molempien sukulaisiin. Omia vanhempiamme
(ja kotona asuvia sisaruksia) näemme joka viikko, muita harvemmin. Yhtä hyvät välit on molempien sukulaisiin.

Kuinka usein teillä on Samin kanssa kahdenkeskeistä aikaa?
Sitä olisi järjestettävissä aina halutessamme. Isovanhemmat ovat innokkaita lastenhoitajia, ja ottaisivat poikia mielellään kyläilemään. Imetyksen aikana en ole Alexia halunnut jättää kovin pitkiksi ajoiksi muualle. Iltaisin on omaa aikaa kun pojat nukkuvat, ja viikonloppuisin poikien päiväuniaikaan.

Kenelle annat mieluiten pojat hoitoon, teidän viettäessä kahdenkeskeistä aikaa?
Omille vanhemmilleni tai Samin äidille.

Oletko mustasukkainen Samista? Entä Sami sinusta? Normaalisti vai normaalia enemmän?
Olen jonkun verran, mutta tiedän ettei syytä siihen ole. Sami ei ole minusta mustasukkainen, sanoisin jopa että epänormaalin vähän.

Mihin rakastuit Samissa ensimmäisenä? Entä Sami sinuun?
Sami oli hauska ja hänelle oli helppo puhua kaikesta. Sami samoo "luonteeseen, olit kiva"

Samin mielestä 2 ihaninta asiaa sinussa? Ja 2 ärsyttävintä?
Olen iloinen ja kaunis. Olen malttamaton ja äkkipikainen

Mitä Samin tapaa et voi sietää, tai mikä eniten ärsyttää?
Samia ei koskaan kiinnosta mun (omasta mielestäni todella kiinnostavat) jutut, eikä hän jaksa kuunnella niitä.Rehellisesti sanottuna: Oletko koskaan ollessasi naimisissa miettinyt eroa tai tullut sellaista oloa, että et ehkä haluakaan olla Samin kanssa välttämättä loppuelämää? 
Rehellisesti ei. Muutama viikko sitten Sami teki todella pahan mokan, jolloin sanoin että kotiin ei ole vähään aikaan tulemista. Sami majaili äidillään ja tuli parin päivän jälkeen kotiin. Eroa emme ole koskaan edes harkinnut.

Ootko aina ajatellut, että te ootte yhdessä kuolemaan asti?
Naimisiin mennessä tavoitteena tietenkin on elää elämä yhdessä, mutta koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo mukanaan.

Mikä sun ja Samin tilanne on nyt?
Tilanne on kaikin puolin hyvä, pieni etäisyys teki hyvää ja nyt suhteemme voi taas mainiosti. Rakastamme toisiamme ja olemme jättäneet riidat menneeseen.


Minä ja yleiset kysymykset

Ois kiva jos voisit vastata videolla?
Valitettavasti en kehtaa sitä tehdä. Tuntuu luonnottomalta höpötellä itsekseen videolle.

Montako sisarusta sinulla on?
Vanhempi sisko, 24 vuotias, ja nuorempi veli, 18 vuotias.

Mitä teet kun pojat nukkuu?
Siivoan, teen ruokaa, katson telkkaria, luen blogeja yms. Syön, sillä poikien hereillä ollessa syöminen unohtuu helposti, tai Joel roikkuu lahkeessa kerjäämässä ruokaani itselleen.

Kuka on mielestäsi maailman komein mies?
Sami tietenkin. Näyttelijä Cam Gigandet (mm. Volchok O.C.:sta ja James Twilight 1:stä)

Mikä oli sun lempiaine koulussa?
Ranska, harmittaa kun kielitaitoni on ruostunut enkä muista oppimastani paljoa.

Koska aoit mennä opiskelemaan/töihin ja mihin?
En tiedä menenkö opiskelemaan vai töihin, en ollenkaan tiedä mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä. Niin kauan kun rahatilanne sallii, aion olla kotona. En tahtoisi laittaa lapsia nuorena päivähoitoon.

Mikä on sun unelma-ammatti?
Lentoemännäksi olen aina halunnut. Perheelliselle tuo ammatti pitkine työaikoineen on kuitenkin haasteellista, joten olen sivuuttanut tuon haaveen. Olen kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä, ja olen miettinyt myös terveydenhoitajan tai opettajan uraa.

Milloin aiot laittaa pojat tarhaan ja jatkaa opiskelua?
Ensin pitäisi päättää mitä haluaisi opiskella. Haluaisin olla mahdollisimman kauan kotona

Oletko jo päättänyt mihin ammattiin haluat erikoistua?
Tällä hetkellä kiinnostaisi eniten raskaus- ja perheneuvolan terveydenhoitaja


Mitä odotat vielä tulevaisuudeltasi?
Lasten kasvamista, muutama lapsi lisää, oma koti ja paljon matkustelua. Odotan myös sitä aikaa kun lapset ovat muuttaneet omilleen ja ollaan Samin kanssa taas kahdestaan.

Mikä on parasta äitiydessä?
Se, että on lapselle tärkeä ja korvaamaton. Kasvattamisen haasteet ja arjen ilot. Ylpeys omasta jälkikasvusta.

Mitä kotiruokaa yleensä teet?
Syödään paljon kanaa laatikoiden, risottojen ja kastikkeiden muodossa. Salaattiakin syödään useasti. Pekonipastaa, jauhelihakastiketta, kalaa ja perunamuussia. Porsaan sisäfilettä ja naudanlihapataa. Pyttipannua ja kalapuikkoja. Yritetään syödä monipuolisesti ja kokeilla uutta, silti tuntuu että syödään viikosta toiseen samoja ruokia.

Mitkä ovat sulle tärkeimmät keittiövälineet?
Keittiövaaka, Fiskarsin hammastettu yleisveitsi, desilitramitta

Mikä on kivempi, lusikka vai haarukka?
Lusikka. Syön kaiken mahdollisen lusikalla, yleensä vielä pikkulusikalla.


Top 3 paikat maailmassa johon haluaisit matkustaa?
Uusi Seelanti, mun ja Samin unelma. Sinne ollaan suunniteltu lähtevämme 10 vuotis hääpäivänä. Italia, Hawaii ja Tomorrowland-festarit Belgiassa

Hauskin matkamuistosi lapsuudestasi?
Mulla on monta ihanaa matkamuistoa lapsuudesta. Oltiin Kreikassa ja ajeltiin Kreetan saarta autolla ympäri. Keksittiin siskoni ja veljeni kanssa oma radiokanava, Radio Rusina. Siskoni oli juontaja ja me veljeni kanssa vieraita. Samalla matkalla keräiltiin pikkukiviä ja keksittiin niille nimiä, Pottu Kivinen ja hänen sukulaisensa.
14-vuotiaana kierrettiin Euroopan maita, minä ja siskoni oltiin olevinamme punkkareita. Laskettiin koko matkan ajan "hengenheimolaisia", eli samantyylisesti pukeutuneita ihmisiä.

Mikä on sun lempikarkki?
Vaihtelee päivän, mielialan ja himojen mukaan. Tällä hetkellä tekee eniten mieli irtokarkkihyllystä löytyviä suklaa-appelsiini lohkoja. Harmi että niitä löytyy vissiin vain Citymarketista, ja me käydään aina prismassa ruokaostoksilla.

Lempi alkoholijuomasi? Entä alkoholiton?
Ville Vallaton, Valion 3 hedelmän mehu.Mitä mieltä olet teiniäideistä?
Äitiys ei ole iästä kiinni. Teini voi olla hyvä äiti siinä missä kolmekymppinenkin. Tärkeintä on asettaa lapsen hyvinvointi etusijalle, antaa lapselle rakkautta ja turvallisen elinympäristön.

Onko teillä minkä kokoinen asunto? 
71,5 neliöinen saunallinen kolmio.

Mahdutteko hyvin nelisteen asumaan siellä?
Hyvin mahdutaan, ja teoriassa mahduttaisiin vielä sittenkin kun Alex on muuttanut Joelin kanssa samaan huoneeseen. Silloin saisi vielä yhden vauvan meidän makuuhuoneeseen. Asuinalue on mukava, naapurit tosi kivoja eikä yhtään tekisi mieli muuttaa täältä pois. Asutaan täällä varmaan mahdollisimman pitkään.

Minkä valitsisit, toimivan normaalin näköisen sisustuksen vai hieman epäkätevän erikoisen design sisustuksen?
Lapsiperheessä design sisustus saisi kyytiä, joten valitsisin normaalin ja käytännöllisen


Jos olisit planeetta niin mikä olisit, ja miksi?
Olisin varmaan Saturnus. Eikö se ole se jonka ympärillä on rengas? Ja sen takia olisin, kun sillä on se rengas!

Jos saisit nyt 1000€ niin miten käyttäisit sen?
Ostaisin meille uuden sohvan

Mitä urheilua olet harrastanut elämäsi aikana?
Tanssia, rytmistä voimistelua, telinevoimistelua, uintia, joogaa, cheerleadingiä, sekä omatoimista lenkkeilyä

Onko sulla ikinä cheerleadingiä ikävä?
On, ja jos vain olisi aikaa niin olisin jatkanut sitä jo sata kertaa.


Oletko suomenruotsalainen?
Olen kaksikielinen. Molempien vanhempieni äidinkieli on suomi, äiti puhuu meille ruotsia. Myös isän äiti ja äidin vanhemmat ovat kaksikielisiä. Oma äidinkieleni on suomi, mutta olen käynyt koulut yläasteeseen asti ruotsiksi.

Oletko koskaan harkinnut kirjoittavasi blogia ruotsiksi?
En. Suomeksi kirjoittaminen on minulle luontevampaa. Myös muissa asioissa, esim neuvolasta on tarjottu ruotsinkielistä työntekijää, mutta asioin mieluummin suomeksi.

Tunnistetaanko sua blogin kautta/ onko kukaan koskaan tullut juttelemaan kadulla?
Uimahallin pukuhuoneessa kerran yksi lukija tuli juttelemaan. Blogiin on myös tullut kommentteja, että minut/meidät on nähty jossakin. Muutama ihminen joihin olen viime aikoina tutustunut on kertonut seuraavansa blogiani.

17 kommenttia:

 1. Huomasin että käytte lasten kanssa sisarusuinnissa, haluisitko antaa jotain hyviä vinkkejä mitä soveltaa esim suihkutiloissa? :) ollaan alottamassa lauantaina tuo sisarusuinti, toivottavasti on mukava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ottaa kumpikin yhden lapsen pukuhuoneeseen, ette tarvitse olla kahden lapsen kanssa yksin. Vauvan kanssa on helpointa ottaa auton turvakaukalo tai sellainen bumbo(?) istuin mukaan, niin voi suihkutella/pukeutua/riisua rauhassa ilman että vauvaa pitää pitää sylissä koko ajan :) Toivottavasti lapsenne viihtyvät uinnissa :)

   Poista
 2. Kai ne kaikki miehet sitten kuitenkin vaan on samanlaisia. :D Huomasin vaan, että löysin paljon samallaisia piirteitä Samissa, mitä omalla ukkelillanikin on. Aina kun kerron sille jotain "tosi tärkeää ja ihmeellistä" asiaa vastaukseksi tulee hmm, jaa tai jopa pelkkä hiljaisuus..

  Ja myös toi mustasukkaisuus juttu. Joskus jopa yritän hyvän maun rajoissa saada jotain mustasukkaisuuden piirteitä esiin, mutta ei. Ja sanoo vaan, että on ihan turhaa olla mustasukkainen, että kai mä sanoisin jos jonkun muun kuin hänen kanssa tahotoisin olla.. Mutta niin se kai onkin. :)

  Kiva postaus oli. Kai olen vain niin utelias ihminen, että jopa tuikituntemattomien ihmisten henk.koht elämä kiinnostaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ehkä miehet vaan on sellaisia :D

   Kiva että tykkäsit :)

   Poista
  2. Mulla on ihan sama juttu! Plus että kun Antilta kysyin mihin se mussa rakastu niin se sano että jaa-a... :D ja sit se unohti vastata muuta ja jatko pleikan pelaamista :D

   Poista
  3. mut toisaalta, sä puhut ihan liikaa eli ei ihme ettei Antti jaksa kuunella :DDD

   Poista
 3. Kiinnitän huomiota "olennaisiin asioihin", eli tossa kuvassa kun makoilette samin kanssa niin mitä ihme jälkiä sen rinnassa on :D?

  VastaaPoista
 4. Uusi-Seelanti on täälläkin unelmien kohteena!

  Miehille tosin naisten "ihmeelliset ja tositärkeät" jutut voi olla oikeasti aika samantekeviä. Tuskin miehetkään odottaa, että naiset (yleisesti ottaen) innostuu jostain konsolipelailuun, autoihin tai vaikka lätkään liittyvistä jutuista. Tietty poikkeuksiakin on! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Miehet ei vaan yleensä välitä jos nainen ei jaksa kuunnella :D ja naiset taas loukkaantuvat verisesti ellei mies kuuntele :D

   Poista
 5. Hih, ihana toi nimi juttu, kun meillä tuhisee makkarissa yks Iida Karoliina 5kk :)

  VastaaPoista
 6. Oot siis harrastanut joskus cheerleadingiä? Missä seurassa? :)

  VastaaPoista
 7. Olityko sä pauliinan ja marian kanssa samassa seurassa tai joukkue mikä lei onkaan? mitä mieltä oot molemmista tytöistä jos tunnet heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan oltu samassa joukkueessa kaikki. Pauliinan kanssa oltiin silloin hyvät kaverit, mutta ei enää juurikaan olla oltu tekemisissä, sen jälkeen kun lopetin. maria on edelleen hyvä ystäväni :)

   Poista

Kiitos kommentista!