3. heinäkuuta 2012

Ensitunnelmia

Vauva on ensimmäisinä päivinä osoittautunut olevan todella rauhallinen tapaus, ainakin toistaiseksi. Vaikka eihän nuo vastasyntyneet oikein muuta tee kuin syö ja nuku. Vauvalla on pieni ääni jota hän käyttää melko harvoin, nälkäänsä vain inahtelee ja muut tyytymättömyydet ilmaistaan myös melko vaatimattomasti. Vauva herää öisin syömään 2-3 kertaa, nukkuu alkuyön kiltisti omassa sängyssään, ja jää ensimmäisen syötön jälkeen yleensä viereen nukkumaan loppuyöksi. Vauva on virkeimmillään yleensä ilta kuuden jälkeen.

Maailman suloisin myrtsivauva
Joel ei sairaalassa ollessamme kiinnittänyt mitään huomiota vauvaan, mutta nyt kotona ollessamme kiinnostus on alkanut heräämään. Vauvaa on mukava katsella, Joel hokee "bebe, bääbää, bebi" tai "vau, vauvau, vaava". Pienet sormet kiinnittää erityisesti isoveljen huomion, ja niitä on kiva kosketella varovasti. Hetken päästä vauva on tylsä, ja löytyy parempaa tekemistä. Toistaiseksi Joel ei ole näyttänyt mitään mustasukkaisuuden oireita, vaan kiinnostus vauvaan lisääntyy päivä päivältä.

Leipä oli kivempi kuin pikkuveli
Näinkö iso vauva meille syntyi?
Joel kiikuttaa vauvaa "kaa kaa"
Se, mihin en ollut vauvan syntymän myötä valmistautunut, oli kuinka isoksi Joel hetkessä muuttui. Ensimmäisen kerran synnytyksen jälkeen kun näin Joelin, hän näytti ihan jätti isolta ja painoi tonnin syliin nostettaessa. Vielä nyt muutaman päivän jälkeen huomaan hämmästeleväni monta kertaa päivässä kuinka iso poika Joelista on kasvanut sekä kuinka taitava ja kehittynyt hän on. Sen sijaan ensimmäiset päivät vauvan kanssa meni ihmetellessä kuinka joku voi olla niin pieni. On ne niin rakkaita, minun pienet pojat. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin ihanalle Samille, jonka kanssa olen nämä rakkaat lapset saanut. Meillä tuli eilen kaksi vuotta yhdessäoloa, toivottavasti monen monta vuotta vielä edessä.

19 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Tosi kivoja kuvia kans. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus ja kuvat :) Ja huh, johan vauva päästää sut yösyöttöjen suhteen helpolla jos vain 2-3 kertaa herää!! Paljon jaksamista uuteen arkeen, onneksi sulla tosiaan on noin perheelleen omistautunut mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan tuo rytmi muuttua hetkessä, mutta toistaiseksi on kyllä helppoa. Joel oli samanlainen ja alkoi muistaakseni 2 viikon ikäisenä syömään vain kerran yössä, ja lopetti yösyömiset kokonaan jo vissiin alle kahden kuukauden iässä, voi vaan toivoa että pikkuveli tekee samoin :) Kiitoksia, juu Samista on paljon apua ja tukea :)

   Poista
 3. Juu ei noista tiiäkkään vielä. Sitten vasta kun kasvavat :)!

  VastaaPoista
 4. Ihanat pienet<3 ei oo pakko vastata, jos on liian henkilökohtainen kysymys, mutta siis tuliko heti raskaaksi Joelista, kun Samin kanssa tapasitte, vai syntyikö hän etuajassa?:) ajattelin, että olisitte ollu paljon kauemmin yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Oltiin tunnettu 2 päivää ennen kuin alettiin seurustelemaan, ja tein positiivisen raskaustestin noin neljä viikkoa myöhemmin, joten nopeasti se kyllä meni! :)

   Poista
 5. Ihania poikia, ja näyttää Joel muuten jo isolta pojalta pikkuisen vieressä!:)

  VastaaPoista
 6. Ihanat pienet pojat :) Paljon onnea koko perheelle! Meilläkään ei tyttö osottanu alkuun mitään mustasukkasuutta mutta pikkuhiljaa se siitä lähti.. :D Joskus keksii kyllä kaikki maholliset jutut että saa huomion itelleen. Nyt kun kaksoset on "jo" 4,5kk ja liikkuu jonkin verran lattialla ja mölyää minkä ehtii, niin on esikoistakin (2v) alkanu enemmän kiinnoostaan ne vauvat. Välillä yrittää kaíkenmaailmaan älyttömyyksiä, kuten kävellä vauvojen päältä tms. Vahtimista riittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana pikkuinen ja Joel näyttää niin isolta pojalta!Ihana kuva tuo viimeinen,veljekset <3 Odotan innolla mikä tämän pikkuhurmurin nimeksi tulee... :) Pojilla on muuten kauniit silmät,aivan samanlaiset,onko keneltä peritty? T.Sofie

   Poista
  2. Kiitos kiitos :) Ehkä sitten kun Joel tajuaa, ettei vauva ole lähdössä mihinkään, vaan on koko ajan täällä, niin hän alkaa tulla enemmän mustasukkaiseksi. Myöskin hän on vielä niin pieni ettei välttämättä oikein tajua mikä se vauva on :D

   Poista
  3. Sofie, silmät taitaa kyllä olla isältä perittyjä :) Elokuussa sitten selviää pojan nimi :)

   Poista
  4. Niinpä, sitten kun esikoinen tajuaa että se kirppu oikeesti jää sinne kotiin niin saattaa mustis tulla esille :D Mutta vaikka noita huonompia puolia on, niin on niitä hyviä paljon enemmän :) musta on ihana seurata kun esikoinen leikkii vauvojen kanssa, vauvat nauraa ja kikattaa sen jutuille, eli hauskaa niillä näyttää olevan :)

   Poista
 7. ihan samannäköset pojat teillä ja tosi suloset! onnea hirmusti koko perheelle. ja tykkään lukee tätä blogia tooosi paljon! :)

  VastaaPoista
 8. Suloinen pikkuveli Joelilla :) Ihana tuo kuva jossa Joel makaa vauvan sairaalasängyssä, niin täydellisesti sopii siihen :) Jaksamisia uuteen arkeen kun on 2 lasta hoidettavana! Onneksi ei tarvise sinun yksin siitä selviytyä! :)

  VastaaPoista
 9. awwww ja kan int vänta tills fredan!! han ser så supergullig ut!! o joel ser faktist helt otrolit stor ut! han liksom blev ett barn från en baby helt över en natt :D

  VastaaPoista
 10. en oo vähään aikaan pääsyt lukeen sun blogias ja nyt oli pakko lukee kaikki.
  Onnea koko perheelle! (: ja on kyllä veljekset niin söpöjä että! :))))
  Ihania kuvia muutenkin varsinkin tuo Joel tuossa vauvan sairaalasängyssä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!