25. kesäkuuta 2012

Pitkäveteistä ja raivostuttavaa

Juhannus tuli ja meni, eikä mitään sen kummempaa tapahtunut (lue: olen edelleen raskaana). Lyhykäisyydessä syötiin hyvää ruokaa, käytiin katsomassa kokkoa rannassa, käytiin päiväretkellä saarella ja saunottiin paljon. Nukuttiin kunnolla kun Joel oli kaksi yötä mommon ja papan luona.

Tänään neuvolassa terveydenhoitajan mielestä vauva on noussut takaisin ylöspäin, eikä pää ole enää täysin alhaalla lantiossa. Tähän viittasi myös 2 cm kasvu sf-mitassa, joka viime viikolla oli pienentynyt sentillä. Viime raskaudessa Joel ei myöskään laskeutunut kokonaan ennen synnytystä, mutta että vauva siirtyy lantiosta takaisin ylöspäin ei mene mun jakeluun! Mulla alkaa olla mitta niin täynnä tätä raskautta, että oikein suututti kun terveydenhoitaja muistutti että synnytyksen eteneminen voi hidastua ja lopulta vauva voi mennä yliaikaiseksikin. On niin paljon arveltu vauvan syntyvän ennen laskettua aikaa, että ajatuskin yliaikaisuudesta ärsyttää lasketun ajan lähestyessä uhkaavasti. Pitkäveteistä odottamista siis täällä päässä, pakonomaista supistusten kyttäämistä "joko nyt lähtis käyntiin" ja pettymistä supistusten loppuessa.

Toivottavasti palaillaan pian vauvauutisten muodossa, ellen keksi jotakin muuta päivittämisen aihetta, kun Joelkaan ei ole tehnyt mitään jännittävää viime aikoina. Kuviakaan ei ole, joten lainasin tähän kuvitukseksi muutamia isäni nappaamia kuvia suvun pikkurikollisesta.

Poika on jäänyt kiinni itse teossa jo neljästi - joka kerta eri menopeli on ollut lähdössä varkaan mukaan.
31 kommenttia:

 1. E:nkin piti syntyä ihan viimeistään rv 37, kaikkien lääkäreiden mukaan ja pyhhh... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa lääkärit vähän huijata ja nostattaa turhia toiveita :D

   Poista
 2. Miksi niitä lapsia pitää tehdä jos niitä sitten vaan halutaan isovanhemmille hoitoon, että saadaan itse olla rauhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa alapuolella näetkin järkevän vastauksen kommenttiisi. :D Mutta toivotan sulle onnea ja jaksamisia jos joskus teet lapsia etkä ikinä aio laittaa niitä hoitoon.

   Poista
 3. Nimetön kommentoija... katos vuodessa on 365 päivää, niin on ihan hyvä välillä saada levätä, varsinkin kun on viimesillään raskaana. Aika usein isovanhemmat vielä haluaa lapsenlapsiaan hoitoon ja kolmanneksi, parisuhteeseen kuuluu myös oma-aika ilman lapsia. Silloin se suhde kasvaa vahvemmalle pohjalle ja kestää paremmin. Kyllä säkin vielä opit kun kasvat aikuiseksi ja löydät itsellesi elämänkumppanin! t. Pappa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin tiedät iästäni tai elämäntilanteestani mitään.

   Poista
  2. Tuosta voisi ainakin päätellä että sinulla ei lapsia ole, tuskin olet myöskään raskaana.

   Poista
  3. Etkä sinä, Anonyymi, Jennin tilanteesta juuri sen enempää, mitä täältä voit lukea. Kommentin älykkyydestä päättelin, että olet peruskoululainen finninaama. Lapsia ei PIDÄ tehdä. Niitä on etuoikeus saada. Jos ihmiset ei lapsia sais, ei olis sunkaan eläkkeenmaksajia tulevaisuudessa. Perhe ja sukulaiset... Ne on parasta, mitä ihmisellä voi olla. Toivottavasti saat itsekin sen joskus kokea.

   Poista
  4. Mikan vastaus on kyllä niin oikeessa!!! en oo montaa kertaa täältä blogista lukenut että jenni ja sami ois vienyt joelin hoitoon, että ihan oikeutettua joskus pitää vähän lapsivapaata ja keskittyä parisuhteeseen! se on tietty eriasia jos joka viikonloppu lapset laitetaan hoitoon ja lähdetään juhlimaan.. lisäks joel ihan varmasti nauttii kun pääsee omien isovanhempien kanssa! en edes sanoisi että joel on silloin hoidossa, kun on kuitenkin omaa perhettä :)

   Poista
  5. Totta, ja jos se tekee meistä surkeita vanhempia, niin olkoon sitten niin. En itsekään ymmärrä sellaista että pieni lapsi menee useita kertoja kuukaudessa yökylään jotta vanhemmat lähtevät juhlimaan yms. Mutta normaali yökyläily silloin tällöin on lapsellekin mukavaa :)

   Poista
 4. Meillä lapsi on kohta kahdeksan vuotias ja ollut pari kertaa vain hoidossa ja yhden yön kerrallaan.
  Kuulostaa yksivuotiaalle kyllä aika hurjalta että kaksi yötä peräkkäin hoidossa.

  Kannattaa ensin seurustella ja pitää sitä yhteistä aikaa ja sitten tehdä lapset jos kerta ne laitetaan hoitoon.
  kohta kun on kaksi lasta niin tuskin teille paljon jää yhteistä aikaa vai laitatteko pienen vauvankin heti kahdeksi päiväksi hoitoon.

  Olette tietysti nuoria mutta eiköhän se teidän nuoruus ole eletty jo kun lapsia on.

  En kirjoita pahalla mutta kyllähän pienen lapsen paras paikka on kotona,vanhempien luona eikä missään muualla.
  Nopeasti ne kuitenkin kasvavat isoiksi ja sitten on sitä omaa aikaa vanhemmilla kun lapsi on kavereiden kanssa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle selvennyksenä, että näimme poikaa kumpanakin päivänä, hän vain sattui nukkumaan yöt eri sängyssä eri talossa. Lapsella on tärkeää olla lähipiirissä turvallisia aikuisia muitakin kuin omat vanhemmat, ja lapsen suhdetta isovanhempiin tulisi tukea.

   Itse muistan hyvin lapsuudestani mummolareissut, mökkiviikonloput serkkujen kanssa ja yökyläilyt kavereiden luona. Olisi kyllä harmittanut jäädä kaikesta tästä paitsi jos vanhempani eivät olisi raaskineet minua hoitoon laittaa.

   Jokainen tietty kasvattaa lapsensa oman mielensä mukaan, meistä on tärkeää että lapsi tottuu olemaan muuallakin kuin kotona pelkästään äidin ja isän kanssa, jotta suhteet isovanhempiin ja sukulaisiin pysyvät hyvinä ja lämpiminä.

   Kun lapsi ilmoittaa tulostaan, siinä ei mietitä että ollaanko nyt saatu tarpeeksi aikaa kahdestaan. Lapsen hyvinvoinnin takia on tärkeää että vanhemmat ovat onnellisia, eikä se lapsen kehitys kärsi jos joskus on yökylässä. Ehkä me juuri sen takia nyt halusimme ottaa aikaa kahdestaan, koska se tulee olemaan entistä vähemmällä jatkossa.

   Ja vielä lisään, että ei me Joelia hoitoon LAITETTU, koska emme halunneet olla hänen kanssaan. Vaan meistä oli mukavaa, että Joel pääs isovanhempiensa luokse kyläilemään, ja että isovanhemmat myös haluavat ottaa lapsenlapsia kyläilemään.

   Poista
 5. Mikä ihme teitä Anonyymejä vaivaa? Ei tämä perhe ole LAITTANUT lapsia mihinkaan hoitoon!!! Jennin perhe, isovanhemmat, sisarukset ja muutkin sukulaiset viettävät todella paljon aikaa yhdessä. Joel on tottunut kaikkiin ympärillä pyöriviin sukulaisiinsa ja eritoten viehättynyt Mommonsa seurasta ja hoivasta. Jos poika jää juhannusaattona yhdessä vietetyn illan jälkeen nukkumaan isovanhempiensa luokse, ei siinä ole mitään ihmeellistä. Kyse oli siis nukkumisesta, koska seuraavana aamuna omat vanhemmat olivat taas paikalla.

  Lapsen paras ja turvallisin paikka on tuttujen, turvallisten ja rakastavien ihmisten lähellä. Ylipaapominen ja hoivaaminen tekee lapsista arkoja ja ujoja. Kyllä yksivuotiaskin osaa jo näyttää, viihtyykö hän kylässä vai ei. Ymmärrän toki, että kaikki eivät ole samanlaisia, mutta juuri siksi tällaisissa asioissa neuvominen on täysin turhaa. t. kolmen lapsen isä + isoisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä mukaviakin anonyymejä :) Ja totta on ettei voi verrata lapsia toisiinsa. Jotkut viihtyvät hyvin yökylässä jo vuoden ikäisinä, jotkut ei vielä kahdeksanvuotiaanakaan.

   Joelilla on nyt varmaan elinikäiset traumat ...

   "mamma ja iskä vihaa mua, ne pakotti mut mummolaan yöksi"

   Poista
 6. Ei jessus tuota anonyymiä.. ois ihan eriasia jos vietäis lapsi tuntemattomalle hoitoon mutta joelin oma isoäiti!? sehän on joelin perhettä ja varmasti molemmat nauttii toistensa seurasta. isovanhemmat kuuluu yleensä lapsen tärkeimpiin ihmisiin ja ite muistelen ainakin hyvällä,kun oon saanut viettää aikaa isovanhempieni kanssa lapsena.. vielä kun he elivät :s <3

  VastaaPoista
 7. hahhah mistä näitä idioottianoja oikein tulee :D itselläni on 2 v tytär ja 5v poika ja molemmat ovan olleet pienestä asti melko usein isovanhemmillaan. en todellakaan koe että laitettaisiin lapset sinne hoitoon vaan lapset itse rakastaa isovanhempiaan ja isovanhemmat lapsenlapsiaan :) isovanhemmat ovan meidän lapsille tosi tärkeitä ja lapsistakin tuntuu kotoisalta ja turvalliselta olla omien rakkaiden mummin ja papan kanssa. meillä ainakin on tärkeää että lapsilla on hyvä suhde muihinkin sukulaisiin ja tuttuihin kuin vain meihin vanhempiin :)

  mutta kiva jenni että ootte saanut vähän omaa aikaa ennen toisen pikkuisen syntymää ja oon melko varma että joel on vaan tykännyt kun on saanut olla kyläilemässä rakkaiden ihmistensä luona :))
  aivan ihania muuten nuo kuvat joelista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä sinunkin kanssa. Ihanaa että lapsilla on isovanhemmat, joiden kanssa viettää aikaa. En itsekään ihan laske sitä hoitoon laittamiseksi, sillä perheenjäseniähän isovanhemmat on, ja kyllä Joel ainakin viihtyy tosi hyvin isovanhempiensa luona, joten miksi en päästäisi häntä sinne yöksi? :)

   Poista
 8. no eiköhön kaikilla ole omat mielipiteet näihinkin asioihin ja ne saa tuoda julki jos niin haluaa!
  Ja ehkä kaikki ei halua että lapset on yöhoidossa jos ovat vaikka arkisin tarhassa yms.eipä siinä paljon lapsia näe kun illalla vasta kun tulet väsyneenä töistä kotiin!!
  Muistan kyllä kun olin kotona vielä kotiäitinä,sitä haikeudella muistaen..olihan se ihanaa mutta välillä rankkaakin tietysti.
  Kokemusta nimittäin on että ollaan paljon töissä ja tietysti vietän vapaat hetkeni ja päiväni omien lapsieni kanssa.Vaikka isovanhemmat varmasti ottaisivat hoitoon ja yökyläilemään.
  Tässäkin sanon että kaikki omalla tavallaan tekee.


  itse ehkä antaisinkin yöhoitoon useammin mutta en näe lapsiani niin usein töiden takia niin tietysti vietän heidän kanssaan kaikki vapaa-aikani !
  Ja sillä sipuli,näihin asioihin on niin monia mielipiteitä ja lapsethan on todella erilaisiakin.
  ja toisilla ei taas mahdollisuutta laittaa lapsiaan yökylään isovanhemmille,sekin on ok asia mielestäni.
  nimittäin itse en omalla isälleni anna koska hän on alkoholisti joka ei pysty pitämään huolta edes itsestään,saati sitten lapsista.

  Onhan se oma aikakin kyllä luksusta.
  mutta minulla on se periaate että kun lapset on isoja,huolehtivat itsestään.
  se on sitten omaa aikaani ja vietän sen kuten haluan.
  menen vaikka maailman ympärysmatkalle jos huvittaa ja on rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tilanteesta riippuen kukin tekee tavallaan. Tästä nyt on turha riidellä sen enempää, mielipideasioissa ei ole oikeaa tai väärää vastausta.

   Tottakai on eri asia kun äiti on töissä ja lapset päiväkodissa/koulussa, koska lapsia näkee vähemmän. En itse tiedä miten tulen sitten tekemään kun lapset on hoidossa ja minä töissä, joten en tuohon osaa mitään sanoa.

   Poista
 9. Niinpä... vastasit tässä itse jo omiin ajatuksiisi. Mielipiteet on OK toki, mutta on turha vertailla kahta täysin eri lähtökohdista ponnistavaa tilannetta. Sinun ja Jennin tilanteella ei ole mitään yhteistä. Jennin lapsi ei ole tarhassa, Jenni ei vietä aikaa töissä eivätkä Jennin isovanhemmat ole alkoholisteja. Mutta toivon onnea ja menestystä sinullekin valitsemallasi tiellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitit varmaan Joelin isovanhemmat, vaikka eipä mun isovanhemmat myöskään ole alkoholisteja. Eri tilanteissa eri tavoin, en mäkään laittaisi Joelia hoitoon alkoholistille, oli sitten isovanhempi tai kuka tahansa muu.

   Poista
 10. On sinullakin Mika aika vahvoja mielipiteitä ja voisit pitää niistä jotain itselläsi etkä haukkua ja mollata toisia täällä.
  Ja vertailet muuten itse myös jenniä koko ajan muihin,mietihän kanssa mitä kirjoittelet ja mitä et!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä molemmilla on vahvat ja täysin toisistaan eriävät mielipiteet, joten ehkä teillä on vaikeata ymmärtää toistenne näkökantaa asioihin. Mutta jos sulla on oikeus ilmaista mielipiteesi, niin silloin sinun ei kyllä tarvitse käskeä Mikaa pitämään omat mielipiteensä itsellään.

   Poista
 11. ja kaiken lisäksi myös haukut anonyymejä finninaamoiksi yms.
  et sitä tiedä ketä he ovat joten aikuistu hyvä mies ja lopeta toisten mollaaminen ja haukkuminen!
  huh!

  VastaaPoista
 12. isäsi taitaa olla aikamoinen höyrypää, jenni? valiettavan lapsellisia kommentteja häneltä ja miten pienestä kysymyksestä tuollainen vaahtous. vaikuttaa siltä, että otat itse kypsemmin vastaan kaikki kommentit ja kysymykset.

  VastaaPoista
 13. Asialliset vastaukset asiallisiin kommentteihin, ja ironiset vastaukset ajattelemattomiin kommentteihin. Se ei ole vaahtoamista :-) Täällä on aika monia kirjoittajia, jotka ottavat otteensä heti kun vähän tölväsee. Toisaalta jos osuu arkaan kohtaan...

  VastaaPoista
 14. Mitä ihmettä täällä höyrytään kahdesta yöstä jotka joel oli yökylässä? Itsekkin muistan kun menin omaan mummolaan yötä ekaa kertaa 2-vuotiaana, ja sen kun 4-vuotiaana olin ILMAN vanhempia 350km päästä kotoa toisella mummillani melkein viikon, ja sekin oli omasta tahdostani, ja siitä lähtien vietin joka kesä vain enemmän aikaa siellä poimiessa mansikoita jne. joten miksi helvetissä täällä valitetaan kahdesta päivästä? itselläni on nyt vuoden ikäinen poika, ja tekeekö se minusta huonon äidin, kun lapsi on pari kertaa kuukaudessa yökylässä äidilläni, tai miehen äidillä. ainakin oma lapseni nauttii yökylässä olosta, ja että rakkaat ihmiset ympäröivät ja aina ei ole niitä samoja leluja joilla leikkiä.

  jenni, mun mielestä oot kaunis, ihana ja mahtava äiti joelille ja tulevalle
  vauvalle!

  ja ps. en ole ikinä ajatellut että vanhempani eivät välittäisi koska olen ollut yökylässä, he vain haluavat että minulla on hyvä ja vahva suhde isovanhempiini, ja voin sanoa, että ilman yökyläreissuja, en uskoisi että välit olisivat näin lämpimät ja ihanat, voin kertoa heille mitä vain!

  VastaaPoista
 15. Ihankun olisin jostain lukenu oman raskauden aikana, että usein uudelleen synnyttäjillä saattaa vauva laskeutua vasta hyvin lähellä ponnistusvaihetta :) Mut hei, kukapa sitä haluais äidin lämpimästä turvasta pois? Siellä se viimeseen asti köllii. Toivotaan ettei nyt silti yliaikaseksi mene. :)

  Ja eipäs ihmiset stressauteta viimeisillään olevaa äitiä turhilla ilkeilyillä. Sekös jos mikä ei vauvalle ole hyväksi! ;) hehe

  Tsemppiä loppumetreille! Jaksaa jaksaa :)

  VastaaPoista
 16. mitä te tästä vaahtootte .. noihan oli häämatkallaki ja joel oli senki ajan mummolasssa !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!