19. kesäkuuta 2012

Isosti voidaan!

Eilen kävin äitiyspoliklinikalla ultrattavana, seuraavat vauvan kasvua. Noin kuukaudessa oli tullut painoa vajaat 400g ja painoarvio oli rv 38+1 2587g. Vauva on pieni, ja kätilö sanoi että jos laskettuun aikaan asti pysyy mahassa niin tuskin yltää yli 3 kg. Kohdunsuun tilannetta tutkailtiin taas, edistystä on tapahtunut ja auki ollaan jo 2cm verran. Kanavaa edelleen jäljellä noin 1cm. Edelleen arvio on ettei laskettuun aikaan asti pysy mahassa. Lisäksi sain ohjeeksi tarkkailla erityisesti vauvan liikkeitä, ja jos liikkeet vähenee tulee heti ottaa yhteyttä synnytyssairaalaan.

Maha rv 38+2
Tänään vuorossa oli neuvola, jossa selvisi että mun paino on laskenut viikossa 200g, joten entistä tarkemmin tulisi seurata vauvan liikkeitä, ja syödä ja juoda enemmän. Kaikki muu oli ihan hyvin, mitä nyt verenpaineet oli matalalla, 98/69, mutta mulle melko normaalit. Seuraava neuvolakäynti on ensi viikolla, mutta hoitaja oli vähän sitä mieltä ettei silloin enää nähdä. Saa nähdä miten käy.

Juhannussuunnitelmat tälle vuodelle on ihan pyllyllään, yleensä ollaan vietetty saarella mökillä juhannusta, mutta niin kauan kuin vauva ei ole syntynyt, en aio lähteä saaristoon. Hengaillaan siis vain kaupungissa, luultavasti grillaillaan mun vanhempien kanssa ja ehkä mennään rantaan katsomaan kokkoa Samin kanssa, jos Joel jää vanhemmilleni yöksi. Toivottavasti säät suosii.

Joel juhannusfiiliksissä viime vuonna, ikää vajaat 3kk
Miten teillä vietetään juhannusta?

16 kommenttia:

 1. Saa nähdä tuleeko mun veikkaamana päivänä tuo vauva ruttunen! veikkasin siis 27 päivää :) ihana masu sulla, mutta varmasti tukalat oltavat... itse synnytin 36+0 viikolla, raskausmyrkytyksen ja siitä seuranneen käynnistyksen avulla! Mutta toivotaan että vauva syntyy pian, täällä jännäillään jo :)

  http://teenageandherlittlefamily.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo maha tuntuu itse asiassa tosi pieneltä, ihan ku se olisi kutistunut viime päivinä :D mutta tukalat oltavat todellakin on!! :) täälläkin toivotaan että vauva syntyisi mahd. pian :D

   Poista
 2. Ihana masu sulla ja paljon jaksuja viime hetkille. (: Varmasti raskasta.

  Me lähetään juhannukseksi pojan kanssa mun mummolaan. (: Ei ihmeempiä. Kokkoa pitää mennä johonkin kattomaan ja hyvin syödään. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)

   hyvä ruoka tekee jo puolet hyvästä juhannusfiiliksestä! :)

   Poista
 3. Voi miten pikkuinen on vauva, mulla oli suurinpiirtein samoissa toi painoarvio viimeviikolla, viikkoja nyt 35+3. Tosin tän myrkytyksen takia luultavasti jossain vaiheessa se vauvan kasvu junahtaa, ja tuskin kovin jätiksi kerkeää kasvaa. Esikko oli 3150g syntyessään 40+0, ja sillon sama homma eli myrkytys päällä. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Joel oli kyllä koko raskauden ajan isompi, mutta tää tuntuu ihan mahdottoman pieneltä. Joel syntyi 40+2 ja oli 3342g, joten pikku siskosta/veljestä tulee reilusti pienempi, tai ainakin tuon arvion mukaan. Toisaalta olis hyvä että vauva olisn hyvän kokonen, mutta ehkä on helpompi synnyttää pienempi vauva :D

   Poista
 4. Me on vietetty juhannukset "muumitalossa" kovien bileiden kera jo vuosia, sittemmin vähän vähemmän kovien bileiden kera. Normaalisti suunnitellaan kaverin kanssa juhannusmeininki jo elokuussa :D Mut nyt ei mitään suunnitelmia, enkä aio edes tehdä. Kattoo minne tuuli vie, selvinpäin kuitenkin E:n kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mullakin on jo uuden vuoden suunnitelmat tehty, parempi ajoissa ku myöhään :D

   Varmaan ihan mukavaa vaihtelevasti olla suunnittelematta mitään ja mennä lapsen/omien halujen mukaan tehden mitä tuntuu kivoimmalta sillä hetkellä :)

   Poista
 5. Joko on vauva syntynyt :)?

  VastaaPoista
 6. Täällä jännitellään millon vauva päättää syntyä, ellei ole jo syntynyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin jännitetään, alkaa jo ärsyttää! :D vielä ei ole syntynyt...

   Poista

Kiitos kommentista!