8. toukokuuta 2012

Kölli

Hiljainen blogi kantaa syynsä kiireiseen, mutta silti niin tylsään elämään. Päivät seuraavat normaalia rutiinia eivätkä poikkea toisistaan muuten kuin satunnaisten kauppa- tai mummolareissujen tapaan. Mulla on meneillään ylioppilaskokeiden uusinnat, jotka viime vuonna kaatuivat Joelin syntymän takia liian vähäiseen opiskeluun (Joel oli kolmen viikon ikäinen kirjoitusten alkaessa). Tänä vuonna lukeminen on ollut raskauden ja Joelin takia lähes yhtä huonoa, mutta toivon suuresti että saisin tarvittavat pisteet kasaan, ettei kokeet edelleen jäisi roikkumaan nilkkoihin.

Tulin kuitenkin kertomaan kuulumisia meidän tylsästä arjesta Joelin uusien kujeiden merkeissä. Poika on alkanut "lepäämään" milloin missäkin. Sohvan reunalla seistessä painaa pään sohvalle, menee lattialle makaamaan ja painaa pään lattiaa tai tyynyä vasten, ja ottaa lepoa milloin missäkin. Joel makoilee lattialla mahalteen tai selälteen, tyynyjen päällä köllii mukavasti! Oikein vauva on tuosta pojasta tullut! Tänään kuvatessani Joelia, oli hänen koko ajan pakko heittäytyä selälleen makaamaan kuin pikku vauva. Mutta onhan se söpöä!
Köllitään!
Sitten välillä istutaan
Kunnes heittäydytään taas köllimään!
Jos blogissa olisi ääntä, jakelisin tämän kuvan kohdalla ilmaisia korvatulppia!
Raskauden osalta menee muuten todella hyvin, mutta mua vaivaa niin kamalat liitoskivut, että särkee navasta alaspäin aina polviin asti. Sängyssä kyljen kääntäminen on täyttä tuskaa, samoin istumaan nouseminen, seisomaan nouseminen, ja muutamaa metriä pidemmät kävelymatkat. Liikkuminen on todella hankalaa, mikä tietenkin vaikeuttaa Joelin perässä juoksemista. No, onneksi aika menee nopeasti ja ollaan jo loppusuoralla!

17 kommenttia:

 1. Söpö poitsu! :) Ja onnea kokeisiin, toivottavasti saat tarpeeksi pisteitä!

  VastaaPoista
 2. Taas jälleen kerran aivan mahtavia kuvia! Ja hei, meiläki tyttö on ruvennu tekhe tuota että lyöpii iha missä vain yhtäkkiä maate. En tiä johtusko meilä siitä kun sairastethan että energia on nii vähisä.. Mutta onha se sööttiä :)
  Ja onnea kirjotuksiin! Ja loppu raskauthen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Mä luulin että Joel tekee sitä kun oli väsynyt, mutta se tekeekin sitä koko ajan milloin missäkin :D

   Poista
 3. Ei sitä kyllä enää pojan perässä kestä, sen verran paikat reistailee =/

  ..Suloinen poitsu :)

  VastaaPoista
 4. Voi sua ja sun kipuja! Ei enää onneks pitkää aikaa jäljellä! Mä niin nään sieluni silmin, kuinka toi poika lepäilee, ajatuskin naurattaa :D

  Sami vois lähetellä kutsuja illalliselle tänne päin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä.. Hahah Joel on välillä vähän pöljä :P Mä kyselen Samilta!

   Poista
 5. Hei,

  En yritä provosoida tai aiheuttaa pahaa mieltä, mutta olen tässä jo jonkun aikaa mietiskellyt tätä "opiskelut jäävät kun lapset tulevat"-menoa. Jos et nytkään pääse yo-kirjoituksista läpi, uskotko että kokeilet jälleen ensi vuonna uudestaan? Silloinhan sinulla on kaksi "kölliä". Mietin vaan, kun ilman yo-tutkintoa voi olla vaikea päästä opiskelemaan.Vaikka tuskin opiskelu on kohdallasi ajankohtaista kahden pienen lapsen äitinä?

  Täällä blogimaailmassakin on muutamia nuoria äitejä, joilla ei ole mitään tutkintoa, ei töitä ja parhaimmillaan lapsikin on puolet viikosta isällä. En väheksy kotiäitiyttä, mutta kyllähän työ- ja/tai opiskeluyhteisö tuo elämään aika paljon sisältöä ja itsetunnon kohottumista kun tietää tienanneesta itse leivän edes osin pöytään.

  VastaaPoista
 6. Mä kävin normaalisti koulussa koko sen vuoden jolloin olin raskaana, lukion viimeinen vuosi. Yo-kirjoituksiin sain luettua todella huonosti, sillä kuten sanoin Joel syntyi muutama viikko ennen kirjoitusten alkamista, ja luonnollisesti silloin oli paljon muuta mielessä. Kirjoitin kuusi ainetta joista läpäisin neljä, mutta kahta en päässyt läpi. Joten voiton puolella ollaan jo!

  Jos en nytkään saa tarvittavia pisteitä kasaan, niin uusin joko syksyllä tai ensi keväänä, sillä minulle on silti tärkeää saada yo-tutkinto. Nykyään kyllä pääsee ammattikorkeisiin ja yliopistoihin (näin olen ymmärtänyt) pelkällä lukion päättötodistuksella, vaikka ei olisikaan "virallisesti" ylioppilas. Mutta jatko-opiskelu ja työelämään lähtö ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, ja ensiksi tulisi vielä päättää mitä haluaisi opiskella/mille alalle haluaa.

  Kotiäitiys on minulle tärkeätä niin kauan kuin lapset on pieniä, ja keskityn nyt täysillä siihen. Mutta tietenkin haluan myös osallistua leivän tienaamiseen perheelleni, joka onkin osa syy miksi kävin viikonlopputöissä viime syksynä.

  Kiitos kommentista, ja toivottavasti sait selvyyttä minun kantaani asiaan tästä vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin vielä lisätä, että sehän on suurin "ongelma" kun tekee lapset nuorena, että opiskelut jäävät kesken tai siirtyvät myöhemäksi. Mutta voi sitä vanhempanakin opiskella. :) Nykyään on kovin normaalia ensin luoda uraa ja sitten vasta tehdä lapset, mutta en näe ongelmaa miksi ei voisi tehdä asiat toisessa järjestyksessä.

   Poista
  2. Nykyään työnantajat saattavat jopa suosia nuoria äitejä, sillä kolmekymppinen jolla on jo kaksi about 10 vuotiasta lasta on heille parempi sijoitus kuin kolmekymppinen lapseton äiti (kärjistettynä tietenkin!). Nuorella äidillä ei luultavasti enää äitiyslomaa tule ja poissaoloja lasten sairaspäivien takia tms on varmasti vähemmän koska 10-vuotiaat saattaa jo pärjätä yksin kotona kipeenä tai sitten mummon hoidossa tms. kolmekymppisellä lapsettomalla on vielä edessään (jos hän siis lapsia on hankkimassa) äitiyslomat, mahdolliset raskausajan poissaolot, arki pienen vauvan kanssa, esim lyhyempiä työpäiviä, ei kauheasti joustomahdollisuuksia, poissaoloja kun lapsi on kipeä jne. Joten se ei todellakaan aina ole paha asia että opiskelee ja hankkii uran myöhemmin ja saa lapsia ensin :)

   Poista
 7. onko laskettu aika siis 12.7?

  VastaaPoista
 8. Stemppi sinne liitoskipujen kanssa!! Itellää oli ihan järkyttävät liitoskivut myös.. ja synnytyksen jälkeenkin ne jatku kuukauden päivät. :/

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!