20. huhtikuuta 2012

Siistimmän(kö?) syömisen puolesta

Nyt kun Joel on jo iso poika, harjoitellaan aktiivisesti itse syömistä. Lähes joka aterialla tarjotaan lusikkaa pojan omaan käteen. Rummuttamisesta nauttiva poikamme tykkää enemmän käyttää lusikkaa rumpukapulana, mutta eksyy se suuhunkin, joskus jopa lautasen kautta. Joelilla on myös palava halu heitellä lautasta ja nokkamukia mahdollisimman kauas, ja käännellä niitä ylösalas saadakseen sisällön pitkin pöytää.

Tämän ongelman ratkaisuun, ja askelta siistimpään syömiseen hankin syntymäpäivälahjarahoilla Joelille imukupilla pöytään kiinnitettäviä lautasia sekä ruokailualustan, joka myös pysyy imukupilla pöydässä kiinni. Lautaset olivat ihan sopivan hintaisia, mutta tuo Stokken ruokailutarjotin oli kyllä aika hintava. Ensimmäinen kokeilu oli hyvä, toivottavasti ruokailut sujuu jatkossakin yhtä hyvin! Ainakin oletan ruokailujen olevan edes jonkin verran vähemmän sotkuisia, kun Joel ei pääse tyhjentämään lautasta pöydälle tai lattialle. Ja onhan tuo alsuatkin helpommin pestävä kuin ruokapöydästä ja syöttötuolista ruuan irti hinkkaaminen.
Laittaako kaikki lapset lusikan väärin päin suuhun?
Imukuppilautanen ja hedelmäjugurttia
On se syöminenkin hauskaa!
Miten teillä syödään?
Siistiä vai sotkuista, avulla vai itse?

5 kommenttia:

 1. Hassu toi lusikka juttu, oon kyllä huomannut muittenkin lasten tekevän noin. Onkohan se vähän sama kun se kun pieni lapsi syö leipää niin melkein kaikki lapset kenen syömistä mä oon seurannut kääntää sen leivän nurinpäin? :D Sekin on aika hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Se on muuten totta, leipä on aina myös nurinpäin. Meillä syödään leipää harvoin, mutta senkin Joel aina kääntää.. ei siinä pysyis mitkään päällysteet :D

   Poista
 2. Meilläki meni pitkän aikaa lusikka "väärinpäin" suuhun, nyt vasta alkaa kääntymään oikeinpäin. :P

  VastaaPoista
 3. Näyttääks se vaan siltä, vai onko Joelin lautasella ihan älyttömästi jogurttia? :D Näyttää että ois koko litran purkki siinä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!