13. huhtikuuta 2012

Sekalaista juttua

Joelin 1-vuotis neuvola oli tänään. Kaikki oli pääosin hyvin, mutta kuten arvelinkin, nälkälakon takia paino oli laskenut. Käydään kontrollissa muutaman kuukauden päästä, vaikka seuraava virallinen neuvola on vasta 1v 6kk lääkärikäynti. MPR rokotteen Joel otti pienen itkun kera, mutta tosi reippaasti!

Mitat (suluissa 10kk)
Paino: 9600g (9660g)
Pituus: 73,5cm (72,1cm)
Päänympärys: 45,7cm (45,2cm)

"Aurinkoinen poika. Kasvanut nyt pituutta mutta paino laskenut. Aamumaito puuroksi! Syö tavallista ruokaa, ei suolaa. Päivärytmi melko ok. Kävelee ilman tukea, pinsettiote tulee, jokeltelee paljon, hampaita paljon, harjataan."

Aamupöhnä
Eilen kävin itse äitiyspoliklinikalla tarkastuksessa. Vauvalla oli kaikki hyvin ja raivotarjonnassa se sielä molski. Painoarvioksi annettiin 1020g. Huomaa että vauva on nyt jo melko alhaalla, koska painon tunne häpyluussa on valtava ja vaikeuttaa liikkumista. Muutamia askelia kävellessä sattuu, jonka takia vaapun kuin ankka kävellessäni. Öisin on vaikea kääntää kylkeä eikä se auta että vauva on hurjan ahkera potkimaan. Viimeisen viikon aikana on väsyttänyt todella paljon, vaikka Joelkin on nukkunut mallikkaasti. Aamuisin ei millään jaksaisi nousta sängystä ja eilenkin nukuin kahdet päiväunet! Tänään neuvolassa saatiin siihenkin selvyys, kun neuvolatäti mittasi hemoglobiinin, joka oli laskenut reilusti. Viime neuvolassa se oli 127 ja nyt 119. Eiku rautalisää naamaan!
Etumaha ja ruma napa rv 28+5

Sivumaha rv 28+5
Mukavaa kun kevät on tulossa ja lumet sulaa. Muutama päivä sitten bongasin äitin pihalta ensimmäisiä kevään merkkejä, kun (kiitos mamma oikaisusta) krokukset olivat nousseet pintaan keskelle harmaata ympäristöä.
Kivaa viikonlopun alkua kaikille!
Ensimmäisiä väripilkkuja harmaan keskellä

9 kommenttia:

 1. Eikö Joel tähän mennessä ole saanut aamulla muutakuin maidon? Entä muut ateriat, onko teillä montako ateriaa päivässä? Meillä nimittäin poika on saanut piiiitkän aikaa jo 5 ateriaa päivässä (aamulla jogurttia & leipää, 11ltä lämmin ruoka, 2lta hedelmää tms., 5ltä lämmin ruoka ja 7ltä iltapuuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joel syö 6 ateriaa päivässä: aamumaito, lounas, välipala, illallinen, iltapala ja iltamaito :) Puuron syönti on ollut hankalaa alusta asti, kun mikään puuro ei ole kelvannut (kaikennäköistä ollaan kokeiltu) ja olen sitten antanut maitoa vaan tilalle, koska muutama kuukausi sitten meillä taas oli ongelmia saada täyteen tarvittavat päivittäiset maitomäärät (eli 5-6dl) kun Joel söi vaan 3-4dl maitoa/maitotuotteita päivässä.

   Poista
  2. Aa, itse en enää 1veellä laske maitoa ateriaksi :) Mikko saa illalla maidon ja ennen päikkäreitä maidon. Mites leipä, jogurtti, viili, rahka ym., meneekö ne alas? Voisihan niitäkin alkaa antamaan aamulla? Meillä suurta herkkua on esim. karjalanpiirakka, joka omalla tavallaan on osaksi "puuroa". :D Tosi kurjaa kun ei Joel kasva, heti neuvolassakin "nojaavat niskaan" asiassa :(

   Poista
  3. Tänään aamulla kokeilun vuoksi keitin joelille kaura-ruispuuroa, ja koko annos meni! :) joten taidan kokeilla sitä jatkossa, kun näköjään maistui paremmin kuin mikään puuro ikinä! Jugurttia en ehkä viitsisi antaa kun niitä syödään jo välipalalla ja iltapalalla, eikä viili maistu. Mutta jos tää puuro alkaa menee aamuisin niin se on hyvä ratkaisu! Täytyy kokeilla itekin tarjota karjalanpiirakkaa :)

   Poista
  4. Heh, pojalla on selvästi tarkka makuaisti! :D Hyvä juttu että sopiva puuro löytyi, toivotaan että säästytte takapakeilta! :)

   Poista
 2. Sorry Jenni, men blomman är krokus :) mami<3

  VastaaPoista
 3. ihana puku joelilla ! ja ihana toi sun masus<3 koskas sen vauvan pitikään syntyä? :) ja onko poika vai tyttö tulossa vai ootteko ees selvittäny/kertonu ? ::) eikö sua pelota miten tuut pärjäämään kahden lapsen kanssa kun joel on vielä niin pieni? ei siis pahalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) heinäkuun ensimmäinen on laskettu aika, eikä olla selvitetty sukupuolta, joten ylläri tulossa :D Vähän tietenkin mietityttää miten arki tulee sujumaan, mutta luotan siihen että pärjätään :)

   Poista
 4. voi miten söpö puku! ja masu tietysti :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!