22. helmikuuta 2012

On se niin hauskaa!

Eikö se niin ole, että kaikki kielletty on sitä hauskinta? Meillä ainakin. Joel kikattelee ihan hepona kun häntä kielletään tekemästä jotakin. Tänään vuorossa oli astianpesukoneen napit.


No, on pojalla muutenkin hauskaa. Tänään harjoiteltiin tuetta seisomista, joka on Joelin mielestä hurjan hauska leikki. Joel nousee itse seisomaan sängyllä, taikka jos istuu jomman kumman meistä vieressä sohvalla. Lattialla ei vielä itse seiso tuetta, ja siksi tässä harjoitellaan, vaikka se tuskin nopeuttaa pojan oppimista. Tässä videossa on jotakin vikaa, koska se näkyy välillä oikein päin ja välillä vaakatasossa.


28 kommenttia:

 1. voiii ihana joel<3 vähän hassun kuulosta toi ruotsi ku on tottunu kuuleeen vaan suomee :D mut kiva että opetatte joelille ruotsiakin pienestä asti :) ja toi toka video on niiin söpö ku joel on tolleen ihan velttona :D haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosi huvittavaa kun se seisoo ihan hyvin, kunnes päästän kädet irti. Sitten se menee veteläks ja kaatuu :D

   Poista
 2. Ihana poitsu! :) Ekassa videossa kun kielsit koskemasta koneen nappuloihin, Joelilla on aivan ihana ilme :') Sellainen "enhän minä mitään koskemassa ollutkaan!" :')

  VastaaPoista
 3. Onko teistä siis jompikumpi suomenruotsalainen, vai onko teillä joku muu syy puhua JOelille myös ruotsia? :) Äläkä käsitä ihmeessä väärin, minusta on aivan ihana että blogia pitävissä on myös tätä toista kotimaista puhuvia :)Olen suht uusi lukija, joten on tätä joku saattanut ennenkin kysyä :D Anteeksi jo valmiiksi siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen siis kaksikielinen, oon käyny kaikki koulut ruotsiks mutta äidinkieli on silti suomi :) kotona puhun isän kanssa suomea ja äidin/sisarusten kanssa ruotsia. Sen takia Joel perii multa ruotsinkielen ja Samilta sitten suomenkielen :)

   Poista
  2. Oi jestas miten ihanaa! :)) nimimerkki aktiivinen ruotsin kannattaja :D

   Poista
 4. Aivan ihana Joel <3!

  VastaaPoista
 5. Sori ku utelen, mutta miks jouduit laitokseen niin kauas Espoosta :o? Kyllähän laitoksia on lähempänäkin.. Oliko sulla ihan alkoholiongelma eli olitko riippuvainen/pystyitkö lopettamaan? Millainen suhde sulla on nykyään alkoholiin? Ihana blogi sulla, oon kattonu jonkun 10 krt ton Joel videon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äiti halus mut kauas vanhoista piireistä, eikä mulla siihen ollut mitään sanottavaa. Itse koin että mun suhtautuminen alkoholiin oli ihan normaali, kyllähän nuoret juo. Mutta olihan se pakonomaista käyttöä kun ryyppäsin arkisin ja saatoin olla kännissä koulussakin yms. Ongelma se loppujen lopuksi oli, vaikkei aluksi omasta mielestäni. :D

   Nykyään suhde alkoholiin on ollut aika mitätön, sillä oon ollut niin paljon selvinpäin. Ennen kuin tulin raskaaksi niin join kyllä aika ahkerasti. Se puoli vuotta Joelin syntymästä kunnes tulin uudestaan raskaaksi kävin juomassa ehkä kymmenisen kertaa, ja puolet niistä kerroista oli vain 2-4 siiderin juomista, eli ei "kunnon" juopottelua. Huomasin viihtyväni paremmin kotona Samin ja Joelin kanssa :)

   Tällä hetkellä taas ärsyttää olla selvin päin ja ajattelen koko ajan että en malta odottaa että lapsi syntyy ja pääsen juopottelemaan, mutta ne ajatukset ehtii varmaan muuttua kesään mennessä :)

   Tulipa pitkä vastaus, ja kiva että tykkäät blogista :)

   Poista
  2. "Tällä hetkellä taas ärsyttää olla selvin päin ja ajattelen koko ajan että en malta odottaa että lapsi syntyy ja pääsen juopottelemaan, mutta ne ajatukset ehtii varmaan muuttua kesään mennessä :)"

   Kauan oon sun blogia lukenut ja tykännyt susta ja sun kirjoituksista, mutta tämä vastaus pisti kyllä ajatukset uusiksi! Mä en tiennytkään, että sulla on alkoholiongelma, ja kyllä, tuo on ongelma!

   Toivottavasti ne ajatukset tosiaan muuttuu kesään mennessä, koska silloin sulla on Joelin lisäksi yksi pieni vauveli ja olisi aika väärin, jos heti hyppäät juomassa. :(

   t: eri anonyymi kuin yllä

   Poista
  3. Ongelma se tosiaan on, sitä en vain halunnut nuorempana myöntää. Mutta kyllä lapsen saaminen muutti mun suhtautumista alkoholiin ihan kokonaan. Huomaan miettiväni kavereista, jotka vaan ryyppä kaikki viikonloput, etteikö heillä ole elämässään muuta sisältöä kuin baarireissut.

   Tarkoitin tuolla lausella lähinnä sitä, että tällä hetkellä ärsyttää, mutta tuskin tulen kuitenkaan sitä tekemään kun vauva syntyy. Ja ne kerrat kun kävin Joelin aikana juomassa, jäi yleensä siihen 2-3 siideriin koska ei enää tehnyt mieli juoda.

   En usko että juominen tulee taas ongelmaksi, lapset on mulle paljon tärkeämpiä, ja tuovat elmääni paljon enemmän sisältöä kun ryyppääminen. Kuten myös tuossa ylempänä sanoin, että huomaan viihtyväni paremmin kotona. :)

   Blogistani tuskin on käynyt esille näitä asioita. En mainosta mun menneisyyden ongelmia, mutta jos joku kysyy niin toki vastaan, sillä ei ne asiat ole mitään salaisuuksia. Harmi jos käsityksesi minusta muuttui, mutta olen silti sama ihminen kuin aina ennenkin :)

   Poista
 6. Hulvatonta =DD Aivan ylivetoja nuo ilmeet =DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö :D pojalla on halvat huvit :P

   Poista
  2. Nojuu, meän kohta 8kuisele riittää että sitä vilikasee niin saattaa ruveta hihitteleen... :D Ja auta armias ko kiellät ko suuntana on koiran vesikuppi ja satanen lasissa.... :DDDD

   Poista
  3. Joelin takia ollaan myös jouduttu siirtämään kissanruuat pöydälle, ettei Joel söisi niitä :DD

   Poista
 7. Kivasti retuutat tota lasta tollai. oikee repäset sen toho lattialle. Ja sama seisottamises, mitä jos et ensikerralla saisikaan joelia kiinni ? Taitais poika mätkähtää naama edellä lattia ....


  Ja huhhuh toi alkoholi. onkohan toisen lapsen hankkiminen sittenkään fiksua? ....
  Hanki apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos itse hankkisit apua? Jenni on osoittanut olevansa ihan hyvä äiti ja eiköhän se saa lapsensa kiinni. Ja vaikkei saisikaan niin ei oikeasti lapsi mene rikki vaikka vähän kaatuisikin. Vai onko siut vaan kasvatettu jossain pehmeässä laatikossa, ettet ole ikinä ottanut kolhuja pienenä?

   Ja luitkohan edes ihan tarkkaan loppuun tuota alkoholihommaa? Joo ehkä aika monta juomiskertaa, mut jos jäänyt vain muutamaan niin en tosiaan pidä vakavana.

   - Nuu

   Poista
  2. No jos lapsi nauraa niin sitä tuskin sattuu :D Ehkä mä saan Joelin kiinni 30cm matkalta. Ja tosiaan lapset kolhii itseensä joka tapauksessa kun oppii uusi asioita, enkä mä aio koko asuntoa tyynyillä päällystää ettei vaan käy mitään.

   Toisen lapsen hankkiminen on ihan fiksua :) Ja apua olen aika paljon saanutkin tuohon alkoholiasiaan, joka on myös syy että käyn HAL polilla tarkastuksissa raskauden aikana. Jos olen aiemmin juopotellut paljon, niin ei se tarkoita että mä sitä teen loppu elämäni. Ja kuten tuossa sanoinkin, niin mun suhatutuminen alkoholin käyttöön ja varsinainen käyttö on muuttunut aika reilusti teinivuosista. En koe että 2-3 siiderin juominen on kovin runsasta juomista.

   Poista
 8. ahh super söt pojke!! så roligt att han bara skrattar i första videon men sen endå efter några försök slutar o kryper bort från diskmaskinen! liksom tufft att han fattar att han int får göra så!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp de e han :) Allt va ja säger nej till tycker han att e jätte rolit! Men kanske han i nåt fall ordentligt fattar va nej betyder. :D

   Poista
 9. Miksei kaverisi katja enää päivitä blogiaan :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan tiedä, itsekin yritän saada häntä päivittämään useammin :D

   Poista
 10. oi, sun ääni kuulostaa tosi kivalta kun puhut ruotsia, niin äidillinen ja lempeä:) Ihana että joelista tule kaksikielinen ! ja tämän myötä joel varmasti pärjää ruotsin kielessäkin jos sitä vielä pakollisena opetetaan silloin kun hän menee ylä-asteelle:) mulla on joelia 2kk nuormpi poika, joka on sitten puoliksi thaimaalainen, eli meillekkin on tulossa kaksikielinen pikkumies :) Itsekkin yritän tässä juuri opetella kieltä, etten vaan tulevaisuudessa hymyile pöljänä kun lapsi vieressä päästelee ärräpäitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah, kiitos :) Jos mun tahto menee läpi, niin Joel menee ruotsinkieliseen kouluun, mutta Sami ei ole oikein lämmennyt asialle. :) Musta on kiva että jos lapsella on erikieliset/kaksikieliset vanhemmat, että lapsi oppii molemmat kielet. Meilläkin Sami opettelee ruotsia pikku hiljaa, lähes samaan tahtiin kuin Joel :D Onhan se hyvä että osaa edes perusasiat lapsen toisesta kielestä.

   Poista

Kiitos kommentista!