21. helmikuuta 2012

Kotiäitiytynyt olo

Mä olen vihdoin alkanut ymmärtämään mitä kotiäitiys minulle tarkoittaa. Harjoiteltuani tätä kymmenisen kuukautta sohvalla maaten, koneella istuen tai Joelin kanssa puuhaten, olen viime aikoina löytänyt koitiäitiydestä uusia, lähes jännittäviä, ulottuvuuksia.

En ole koskaan inhonnut siivoamista, enemminkin tykännyt siitä. Pidän siitä, että näen tekemiseni tuloksen heti. Olen vain laiska ja saamaton, eikä sen takia siivous suju. Kotoa muutettuani mulla ei ollut omaa pyykkikonetta, eikä talossa ollut pyykkitupaa, joten pesin pyykit vanhempieni luona. Vein pyykkini pestäväksi tasan sitten kun sukkia tai alushousuja ei enää ollut, tai kaikki paidat oli likaisia. En tiskannut, ennen kuin kaikki astiat oli käytetty, ja silloinkin tiskasin vain sen, jota tarvitsin. Onneksi äiti auttoi useasti tiskaamaan, kun astioita oli Himalayan kokoisissa pinoissa pitkin kämppää.

Viime aikoina mä olen huomannut, että siistissä kodissa viihtyy paremmin, yllätys, yllätys. Tykkään siivota ja järjestellä, kiillottaa ja puunata. Aamuisin on kivempi herätä siistiin kotiin jossa voi taas päivän mittaan sotkea. Illalla on mukavaa korjata päivän sotkut pois huomisia sotkuja varten. Joelin mennessä päiväunille on kivempi pestä pyykkiä, täyttää ja tyhjentää astianpesukonetta ja kiillottaa keittiön pöydät tahrattomiksi kuin istua koneella ja röhnöttää sohvalla Ostos TV:n äärellä. Tuntuu mukavalta saada jotakin aikaiseksi.

Vuosien mittaan olen kuullut vanhemmilta lukuisia kertoja että "jos siivoat jälkesi heti, ei koskaan tule isoa sotkua". Nyt vasta olen sen tajunnut. Mun ei tarvitse tehdä järjettömiä kahden päivän siivousurakoita jos laitan tavarat heti paikoilleen, vaatteet pyykkikoriin ja tiskit koneeseen.

Kymmenen kuukauden harjoittelut ovat minun osaltani ohi - olen löytänyt kotiäitiyden merkityksen. Minun kohdallani se tarkoittaa iloista äitiä, isää ja poikaa, puhtaita vaatteita, astioita ja puhdas koti. Enenmmän yhteistä aikaa, vähemmän suuria siivoisurakoita.  

Mitä kotiäitiys teille merkitsee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!