13. helmikuuta 2012

Ilman nokkaa

Joel ei kertakaikkiaan osaa juoda nokkamukista. Osaa kyllä laittaa nokan suuhun, mutta jää imemään tyhjää. Ollaan yritetty opettaa nostamaan mukia korkeammalle, jolloin nokkaan pääsee nestettä, mutta turhaan.

Eilen kokeilumielessä otin nokka-osan irti ja annoin pojalle käteen pelkän mukin. Kappas vaan poika ohjasi mukin suoraan suuhun ja rupesi litkimään. No, eihän se ihan täydellistä ole, hauskaa on myös kaataa vedet pitkin pöytää tai ruokalapun kouruun, sekä roiskia omaan ja mamman naamaan.

Hyvin osaan itse!
Onnistuu yhdelläkin kädellä.
Hauskaa on myös kokeilla kädellä.
Maitoa en ole alkanut nokkamukista tarjoamaan, muuten kuin kylmänä. Meillä juodaan ruoan kanssa joko kylmää vettä tai kylmää maitoa. Tuttipulloa käytetään lämpimälle maidolle aamulla, iltapäivällä ja illalla. En tiedä missä vaiheessa tuosta tuttipullosta tulisi alkaa vierottamaan, mutta tuskin tässä mikään kiire vielä on.

Miten teillä juodaan? Vettä, maitoa vai jotakin muuta? Koska tulisi luopua tuttipullosta?

13 kommenttia:

 1. Ippu on nyt vasta (!) oppinut juomaan nokkamukista, ei tajunnut aluksi kallistaa mukia vaan imi tyhjää. Mutta pelkästä mukista osaa kyllä juoda joten meillä taisi jäädä kokonaan tuo nokkamukivaihe välistä. Tuttipullosta juo maidon illalla sängyssään ja jos ollaan jossain kylällä tms. niin tuttipullo on mukana.

  VastaaPoista
 2. Niin ja sulle on tunnustus mun blogissa :)

  VastaaPoista
 3. Meillä juodaan nykyään enää vain nokkamukista. Ja ihan rasvatonta maitoa juodaan:)
  Eli meillä on luovuttu tuttipullosta jo kokonaan:)

  VastaaPoista
 4. Meillä luovuttiin pullosta pojan ollessa 8kk, yritettiin nokkamukia muttei onnistunut ja päädyttiin juomaan ilman nokkaa tai pillillä :) Maitoa ja vettä myös juomme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilliä en oo muuten kokeillu, ehkä me testataan sitä seuraavaks :)

   Poista
 5. ha ni just vari ute före du to dihär fotona? kela ba när joel har dendä ringen runt ansikte :D:D:D söt!!

  VastaaPoista
 6. Haha oon Belgiassa au pairina tällä hetkellä ja perheen 2v3kk vanha poika juo vieläkin aamu- ja iltamaidot tuttipullosta.. Ihmettelin tätä asiaa TOSI paljon, mutta ensinnäkin täällä ohjeistus on, että lapsien pitää juoda 3-vuotiaaksi asti korvikemaitoa (tai siis mitä onkaan jauhemaitoa tai muuta kun eihän täällä kukaan juo tota oikeeta maitoo). Totakin ihmettelin tooosi paljon ja tosiaan poika vieläkin noi parit maidot päivässä juo tuttipullosta.. Weird sanon minä!! :D Mutta oon yrittäny selittää, että eikö se oo huono ja että eikö laitettais vaikka nokkamukiin tai normimukiin kun tuo poikakin kyllä juo vedet yms jo ihan oikeesta mukista tai lasista. Mutta eeeei, noiden korvaan kaikki kuulostaa tosi oudolta kun kerron miten Suomessa tehdään..:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No maassa maan tavalla :) Kyllä muakin ihmetyttää että ne vielä tuossa iässä tuttipuloa käyttää jos kerta muutkin juotavat menee normimukista :D mutta eikö yleensäkin muualla euroopassa maito oo jotenkin vähän erilaista? Ehkä sen takia niitä suositellaan juotavaksi niin pitkään.

   Poista
  2. Joo siis todellakin maassa maan tavalla! mutta ihmetyttää vaan :) Ja tosiaan en ymmärrä miks sitä tuttipulloa on _pakko_ äidin mielestä käyttää kun muuten kaikki muu menee mukista.. Joo siis maito on täällä hirveen pahaa, ei sitä kukaan juo pelkiltään ja sen vuoks varmaan niitä korvikemaitoja juodaan niin pitkään. Mutta joo, muutenkin tää lastenkasvatuskulttuuri on täällä vähän erilainen kun Suomessa mutta onhan se hyvä nähä kaikenlaista :)

   Poista
  3. Saat ainakin erilaista näkökulmaa lastenkasvatukseen, että miten eri maissa tehdään. :D

   Poista
 7. Mä oon myös miettiny tota että koska tuttipulloista pitäis luopua :D Mutta no oon ajatellut ettei tässä nyt mikään kiire ole.
  Aikalailla kyllä enään öisin ja illalla juodaan pullosta maitoa :) Joskus päivällä jos ollaan jossain.
  Nokkamukista on osattu juoda jo pitkän aikaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!