14. tammikuuta 2012

Pienet sormet töissä

Me ei Joelin kanssa harrasteta kovin paljon sormiruokailua. Ollaan viime aikoina yritetty harjoitella sormilla syömistä vähän useammin, edes yhdellä aterialla päivässä. Sotkuista hommaa, mutta ihanaa nähdä kuinka iloinen Joelista tulee kun onnistuu saamaan jotakin omin sormin suuhun. Eilen syötin välipalaa sitten ihan urakalla, tarjolla oli omenaa, ruisleipää ja mustikoita. Lisäsin ateriaan vielä (suhteellisen mössöjä) banaaninpalasia. 

Kaksin käsin täytyy suuhun tunkea
Sotkusta hommaa!
Mustikat poimittiin taitavasti lautaselta pinsettiotteessa, mutta ainoastaan  koko nyrkin avulla ne saatiin suuhun. Tajusin vasta kesken ruokailun, että käytännöllisistä syistä kannattaakin riisua Joel vaippasilleen ettei vaattet ole yltä päältä mustikassa.

Nam nam!
Itse en kyllä söisi mustikkamehussa liotettua banaanimössöllä höystettyä ruisleipää, mutta Joelille se näytti maistuvan oikein hyvin! Ruisleipä on ennekin todettu hittituotteeksi, sitä on hauskaa nakertaa vaikka tuntikausia. Omenat eivät olleet yhtä hauskoja, vaan liian liukkaita, ja banaani meni turhan mössöksi. Mustikat oli hyviä, mutta niitä löytyi joka puolelta sekä lasta että keittiötä ruokailun jälkeen.

Millaiset ovat teidän lasten sormiruokailutottumukset? Mitä ruokia tarjoatte?

10 kommenttia:

 1. oi söpö joel :) pystyykö noin pieni syömään jo ruisleipää ? :) luulin et se on liian kovaa noin pikkuselle.. :o

  VastaaPoista
 2. Huippu =D Mien käsitä ko ei mulla ole koko sormiruokailu käyny mielessäkhän! No eipä tuo ny nii vakavaa ole, ehtii sitä alottaa vaikka heti huomenaki =)

  VastaaPoista
 3. Bubba saa jotain sormisyötävää jos mä itse syön samaan aikaan, siten saan syödä suht rauhassa :D Yleensä omenaa, ruisleipää (joskus paahtoleipää), banaania, tai mitä nyt sitten sattuukaan kaapista pienelle sopivaa löytymään. Pyrin aina antamaan jotain, mikä muistuttaa mahdollisimman paljon mun ruokaa, muuten tulee huuto :D

  VastaaPoista
 4. Meillä syödään itse ruoka aina lusikalla, mutta yleensä ruokailun yhteydessä saatan laittaa pöydälle pieniä leivanpalasia, joia Poju saa siitä itse noukkia suuhunsa. Joskus pilkon myös hedelmiä tai annan marjoja, mutte oikeastaan aika harvoin. Mä tykkään niin paljon sellaisesta siististä syömisestä, että sormiruokaillaan tosi harvoin tai sit jollain kuivalla. :)

  VastaaPoista
 5. gurka, banan, bröd, flingor makaroner!

  VastaaPoista
 6. Meillä poika sai pienempänä oikeastaan mitä vaan hedelmää paloiteltuna pieniksi (lemppari on edelleen mandariini, hyvänä kakkosena viinirypäle), marjoja ja leipää. Herne-maissi-paprika on myös hyvä - pinsettiote kehittyy muttei aiheuta ihan niin suurta sotkua kuin mustikat :)

  VastaaPoista
 7. Meidän 9 kuukautinen syö sormin makaronia, leipää, maissia ja muita keitettyjä vihanneksia, raejuustoa, hedelmiä, kananmunaa ja maissinaksuja.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi 6:59: Ei se siitä paljoa irti, saa kunhan imeskelee ja nakertaa :) En oo ainakaan kuullut että ei saisi antaa

  Martta: eihän se mitään pakollista hommaa ole, eikä sillä mitään kiirettä ole :) kyllä sitä ehtii ;)

  Sini: se onkin järkevää että antaa jotain saman tapaista niin ei lapsi suutu miksi äiti saa paremman näköstä safkaa :D

  Satu: Musta on hauska kattoa Joelin sotkua, mutta inhottavaa siivota! Sen takia meilläkin aika harvoin syödään käsin. :)

  Anonyymi 10:14: Bra men int kan man väl ge flingor?

  Anonyymi 12:12: Mulla ei oo käynyt edes mielessä tuo herne-maissi-paprika! Kiitos loistavasta ideasta! koska noi mustikat sotkee ihan järjettömästi :D

  Äiti2lle: Kiitos hyvistä vinkeistä! En ole edes ajatellut raejuustoa kun ite en voi sietää sitä, mutta täytyy kokeilla! Eihän sitä pidä lapsen makua rajata omien mieltymysten mukaan :)

  VastaaPoista
 9. ihana tuo joel<3 ha taitaa olla sama body ku mun pojalla tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 10. Niin on<3 Vihreä jääkarhubody muistaakseni lindexistä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!