7. marraskuuta 2011

Sormin varpain

Joel on viime aikoina oppinut, että vartalon ulkoisista raajoista on jotakin hyötyä. Kuten kerroin täällä, sitterille yritetään jo kiivetä. Jokunen päivä sitten Joel nousi seisomaan. Tottakai uusia taitoja opittaessa tapahtuu myös pieniä tapaturmia. Ehkäistäkseen pään kopsahduksia ja muita putoamisia Sami keksi rakentaa sohvatyynyistä ja peitoista muurin, jonka sisällä Joel saa telmiä kuinka paljon tahansa. Jos seisominen ei enää maita, voi rauhassa vajota pehmeiden tyynyjen sekaan lepäämään.

Joel esittelee uusia taitojaan
Sormiruokailua ollaan myös harjoiteltu viime aikoina, ja Joel on saanut osakseen esim. porkkanaa, kurkkua ja leipää. Aiemmin maissinaksut ovat (toisin kun kaikki muut esineet ja ruoat) pysyneet kaukana suusta, mutta eilen ne jopa löysi tiensä pikku sormien avulla suuhun ja sitä kautta aina mahaan asti.

Ensin poimitaan lautaselta maissinaksun palanen
Joka pitkän taiteilun jälkeen löytää suuhun
mmmmm.... hyväää.....
Tänään ollaan menossa äitini kanssa hääpuvun välisovitukseen, sillä ompelutyöt ovat valmiit. Hyvällä tuurilla mekon alkuperäinen napitus selässä päätettiin jo alkuvaiheessa muuttaa nyöritykseksi, koska mekon yläosa oli minulle niin iso. Jos siis tämän reilun kuukauden aikana ehdin vielä turvota muodottomaksi, tulisi mekon sopia joka tapauksessa. Onhan viikkoja hääpäivänä kasassa jo 11+4. Viime raskaudessa en kärsinyt turvotuksesta ollenkaan, joten voin vaan toivoa etten nytkään turpoa.

Yleisesti olen viime päivinä kärsinyt järjettömän epämiellyttävästä, pahasta ja etovasta olosta. Syömättömyys tuottaa järjetöntä oksennus-fiilistä, mutta sitä samaa tuottaa syöminen. Heikko olo vaivaa, kun en kunnolla uskalla syödä. Iltaisin toki olo on jokseenkin hyvä, jolloin tulee sitten nälkäisenä ahdattua paljon ruokaa, joka tuo pahan olon takaisin. Noidankehässä siis kiertelen, yrittäen keksiä järkevää ratkaisua asiaan.
Jos kenelläkään on neuvoja tai vinkkejä alkuraskauden pahoinvoinnin vähentämisestä ja oksennusfiiliksen kumoamisesta, niitä otetaan mielellään vastaan! 

17 kommenttia:

 1. Mulla se ei auttanut (oksentelin ensimmäiset 7kk), mutta kannattaa kokeilla syödä pieniä määriä kerrallaan, mutta riittävän usein. :) Mulla tuli entistä huonompi olo, kun mikään ruoka ei pysynyt sisällä ennen iltaa, mutta onneks se sitten vähän kuitenkin helpotti ajan kuluessa, vaikka oksuja tuli edelleen monta kertaa päivässä.

  VastaaPoista
 2. Joka tunti kannattaa jotain laittaa suuhun, niin pysyy pahaolo poissa ja syödä kannattaa sitä mitä tekee mieli :) Mehukeitot on herkku keksintö!

  VastaaPoista
 3. Jostain luin että B-vitamiini helpottaa yökkö oloa ja päätin kokeilla - mun tapauksessa olo helpottui! B-vitamiinipillerit värjäävät muuten pissan välillä ihan neonkeltaiseksi että ei kannata säikähtää jos kokeilee :D joku taas kertoi että sellainen apteekin ihme ranneke auttaa.

  Toivottavasti teet häiden jälkeen sellasen mega hääpostauksen ! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä, täytyy kokeilla syödä usein, ja vaikka noita b-vitamiini pillereitäkin :)

  Häiden jälkeen tulee kyllä iso hääpostaus :)

  VastaaPoista
 5. voii hajosin vikalle kuvalle "mmm hyväää.." ja ilme kertoo kaiken :--D

  VastaaPoista
 6. tupakoitko joelia odottaessa, entä tupakoitko nyt? laitathan tänne kuvii sit häämekosta (varmaa häiden jälkeen), uskon että oot upee morsian :)

  VastaaPoista
 7. Joelin aikana tupakoin, vaikka kovasti yritin lopettaa. Vähensin kyllä tosi paljon ja pitkään menikin vain 1 tai 2 tupakkaa päivässä. En olisi uskonut että tupakoinnin lopettaminen on noin vaikeata, kun ei edes kasvava lapsi mahassa saa lopettamaan. Se, jos joku on hyvä syy. Nyt yritän taas lopettaa ja olen jo vähentänyt reilusti vaikka vaan 2 viikkoa olen tiennyt olevani raskaana. Yritän parhaani, ja tiedän että moni ihminen tuomitsee minut tästä, mutta se on oma asiani. On tosi yksilöllistä kuinka helppoa tai vaikeata lopettaminen on.

  Kuvia tulee häiden jälkeen, sillä Sami lukee myös tätä blogia eikä hän saa nähdä pukuani enne häitä :) Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Juu Joelilla on kaksi alahammasta, puhkes just 6kk päivänä muistaakseni :)

  VastaaPoista
 9. Kun ei ole raskaana, ei voi pahoin. Hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
 10. Fiksu ano tuossa!^^
  Joelin simmut, niin suloset!:)

  VastaaPoista
 11. "Yritän parhaani, ja tiedän että moni ihminen tuomitsee minut tästä, mutta se on oma asiani. "

  Sekä tulevan lapsesi asia mikäli hänelle tästä jotain haittaa aiheutuu. Kannattaa ehkä ajatella vielä muutaman kerran kuinka vaikeata se lopettaminen oikeasti voi olla.

  VastaaPoista
 12. Arvasin saavani tällaisen kommentin. Kiitos siitä mutta asiahan ei sinulle kuulu. :)

  VastaaPoista
 13. Musta on pienempi paha polttaa 1-2 tupakkaa päivässä kuin olla väkipakolla kokonaan ilman ja potea hirveää stressiä, voida pahoin ja olla äkäinen/vihainen kokoajan josta kärsii sitten parisuhde ja joelkin.. Stressihän on myös haitaksi vauvalle. Tottakai kannattaa yrittää lopettaa, mutta sen mukaan miten pystyy, ei se todellakaan ole helppoa. Eikä tuo edes muille kuulu :) Tsempit sinne kuitenkin ja hienoa että edes yrität! :) (jotkut kun ei sitäkään tee..)

  VastaaPoista
 14. ac, näin on. Ei sekään ole hyväksi että äiti on lapselle ja miehelle kiukkuinen, vihainen, ärsyyntynyt, stressaantunut ja siihen päälle vielä raskaus oireet ja hormoni muutokset. Tottakai on parempi edes yrittää kun vain antaa asian olla.

  Onneksi nyt kun lähes koko ajan on paha olo, niin ei tee mieli tupakkaa yhtä paljon :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!