10. marraskuuta 2011

Hääjuttuja

Häiden järjestelyt alkavat olla mallillaan, kun kaikki suurimmat valmistelut ja hankinnat on hoidettu. Eniten ärsyttää tällä hetkellä se, että vasta noin puolet ovat vastanneet kutsuun, vaikka viimeinen vastauspäivämäärä on sunnuntaina. Tuntuu tyhmältä alkaa soittelemaan vieraita läpi "Hei, Oletteko tulossa häihin, kun ette ole vastanneet kutsuun?" No onhan tässä vielä jokunen päivä jäljellä. Joten hop hop kaikki tätä blogia lukevat sukulaiset ja muut kutsutut ilmoittamaan oletteko tulossa!

Vieraslistan vahvistuttua, tulisi suunnitella istumajärjestykset ja sopia ravintolan kanssa pöytäjärjestelyt. Myös koristeet tulisi hankkia. Meille tuskin tulee ollenkaan kukkia koristeluksi, sillä talvella tunnelmaa tekee enempi kynttilät. Koska valaistus pidetään hämäränä, kynttilät sopivat entistä paremmin koristeluiksi. Teemavärit ovat musta, liila ja tummanpunainen.

Tämän tyylistä koristelua ehkä haemme.
Koristeluiksi tulee siis punaisia tuikkukippoja ja suuria mustia kynttelikköjä, joko tummanpunaisin tai tummanliiloin kynttilöin. Simpukoita tuskin tulee (kuva makuuhuoneessamme olevasta asetelmasta), mutta ajattelin pohjalle joko peilejä tai timantein koristeltuja vateja. Mietinnässä on myös tummanliilat kaitaliinat pöytiin.

Häämatkasta ollaan suunniteltu matkaa maalis-huhtikuulle joko ennen tai jälkeen Joelin 1-vuotissynttäreiden. Tällöin Joelin suurin vierastus tulisi olla ohimennyttä. Matkan aikana Joel luultavasti olisi meillä kotona mommon kanssa. Koska Joel on vasta noin vuoden ikäinen, niin minimoidaan riskit ikävään jättämällä Joel omaan kotiin, jossa on omat lelut, huonekalut ja hajut yms sekä tutut kissat. Matkan ajankohdassa pitää myös ottaa huomioon raskauteni. Lentäähän saa aina 37. viikolle asti, ja olen maalis-huhtikuussa vasta viikoilla 23-30, joten suurta hätää ei ole ainakaan tuossa asiassa. Enempi vaikuttaa millainen olo minulla on. 

Kohteesta suunnitelmissa rantakohde, mutta ei mikään perus kanariansaaret. Monessa talvikohteissa on (etenkin maaliskuussa) liian "kylmä" (+22 astetta), tai sinne järjestetään vain 2 viikon matkoja (Thaimaa yms). Joten näillä näkymin suunnitelmissa olisi Egypti, jossa maalis-huhtikuussa on jo +24-28 astetta, ja sinne järjestetään viikon matkoja. Alueena olisi Hurghadan rannikko, sieltä ei pyramidejä löydy, mutta ihana hiekkaranta ja hyvät snorklausmahdollisuudet koralliriutoissa. Lisäksi kumpikaan meistä ei ole käynyt Egyptissä.


PS. Arvontaan on aikaa osallistua aina 12.11. asti!

8 kommenttia:

 1. Mua peloteltiin etukäteen sillä, kuinka suurin osa ei ilmoita osallistumisestaan itse vaan täytyy itse soittaa kaikki läpi. Vastauspäivänä tuli kuitenkin hirmuinen tekstiviestiryöppy, vain yhdeltä piti itse kysyä (ko. henkilö oli muutenkin sillä hetkellä kunnon ongelmatapaus) ja yksi ilmoitti pari päivää myöhässä. Odota nyt vaan maltillisesti sunnuntaihin asti :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuulla! Ei siis tartte stressata vasta kun maanantaina, että joutuu soittelee läpi :D

  VastaaPoista
 3. Meillä osa ilmoittautui vastauspäivämäärän jälkeen. Ja muutama tuli sairaaksi ja perui päivää ennen häitä >:( eihän sille sairastumiselle mitään voi, mutta kyllä se ärsyttää alkaa miettimään siinä vaiheessa istumajärjestyksiä uusiksi.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin suurin osa vieraista ilmoitti häihin osallistumisestaan vasta viimeisenä vastauspäivänä. Se on tietysti vähän ärsyttävää häiden järjestelyn kannalta, mutta moni ei vain tule ajatelleeksi, että voisihan sen ilmoituksen tehdä jo hyvissä ajoin eikä viime tipassa.

  Hurghada on kiva lomapaikka, kävin siellä vuosia sitten kahden viikon lomalla. Olin siellä just joskus huhtikuun alussa, ja oli kyllä sopivan lämmin. Ei liian kuuma kuitenkaan. Niin kuin kirjoititkin, niin Hurghadassa on ihania hiekkarantoja ja mahtavia snorklausretkiä upeille koralliriutoille. Ja jos haluaa käydä pyramideja ihastelemassa, niin sinnekin pääsee bussilla. Matka vaan on aika pitkä ja hikinen :)

  VastaaPoista
 5. JENNI kiitos tosi paljon kutsusta, oon todellakin tulossa, en muista olinko ilmottanu tarpeeks selvästi!! ja egypti on hyvä idea;)

  VastaaPoista
 6. Oooo, talvihäät! En malta odottaa uusia päivityksiä!! <3

  VastaaPoista
 7. meillä tosi moni jätti ilmoittamatta vp:ään mennessä. onneksi kaikki olivat miehen puolelta ja anoppi lupautui soittelemaan ihmisiä läpi ja kyselemään, että ovatko tulossa vai eivät. istumajärjestyksen suunnittelu oli yhtä tuskaa, kun oli kaiken maailman eronneita pariskuntia, jotka eivät tulleet toimeen keskenään yms. sitten lopulta kyllä saatiin kaikki istumaan niin, ettei inhottavia tilanteita synny. koristeluista mun ei onneksi tarvinnut huolehtia itse ollenkaan, sillä siskoni hoiti ne ja luotin häneen täysin. ja vaikka oikeasti tuskailin KOKO kesän hääjärjestelyiden kanssa, jäi mulle vähän tyhjä olo, sitten kun ne oli ohi. Häät on ihania! Miten muuten kävi, saitko kaikilta vastaukset vastauspäivään mennessä? :)

  VastaaPoista
 8. Joo, saa nähdä mites me tuskaillaan tuo istumajärjestys. :) Aika moni kyllä ilmoitti, mutta noin 20 henkilöä jouduttiin soittaa ja kysellä.. vieläkin on joitakin epävarmoja :)

  Mä en kyllä oo vielä jaksanut stressata paljon, vaikka onkin enää kuukausi häihin :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!