10. syyskuuta 2011

Äitini näkökulmasta: perjantai

Mommo-Joel päivä 9.9.2011

Joel aamulla lähdössä (likaisissa housuissa) mommolle!
Joel tuli mommon luo hoitoon kun Sami-iskä oli Virossa päiväristeilyllä ja Jenni-mamma lähti autokoulun kakkosvaihetta suorittamaan koko päiväksi Vihtiin. Harmillisesti Jenni-mamma oli joutunut herättämään Joelin aamulla tuodakseen hänet mun luo, yö oli ollut hiukan levoton ja Joel kitiseväinen vissiin yhden hampaan puhkeamiseen liittyen.

No, kitinää ei kyllä mommon luona ollut enää lainkaan.
”Mommos gullehjärta”-Joel oli taas yhtä valloittava kuin aina! Aluksi leikittiin, laulettiin, maattiin lattialla, lennettiin, luettiin ja naurettiin.
Leikkimistä lattialla
Sitten mamman antaman turvallisen päiväohjelman mukaisesti alettiin syömään. Joel oli ½ 11 aikaan jo vähän väsyneen oloinen, ei kitissyt, mutta hieroskeli silmiään. Mentiin keittiön pöydän ääreen syöttötuoliin, niin kuin näin isot pojat jo tekee, ja Joel söi hyvällä ruokahalulla lämmintä bataatti-kesäkurpitsa sosetta joka oli tilkalla maitoa höystettyä. Sitten kiitettiin ruoasta, taputettiin ja katsottiin tyhjää kulhoa ja Joel antoi oman ihanan hymynsä kiitokseksi!

Taisi olla sosepurkin kansi paremman makuinen kuin itse sose!
 Sitten oli päiväunien aika ja vauvojen tapaan ukkeli nukahti vaatteita pukiessa ja sitten vaan pihalle raittiiseen ilmaan rattaisiin nukkumaan. Jenni-mamma nukkui lapsuudessaan aina päiväunet ulkona kesät-talvet, mommo siis hoitelee Joelia niin kuin omia muksujaan aikoinaan, onneksi ei ole taito kovasti ruostunut kun sai tulla mommoksi näinkin ”nuorena”.

Chillisti sohvalla
 Unta riitti 2,5 tuntia jonka jälkeen Joel heräsi iloisella tuulella. Välipalaksi oli paratiisisosetta, joka koostui päärynästä, persikasta ja ananaksesta. Myös D-vitamiini- ja Rela-tipat maistuivat hyvin. Kummisetä-eno NiQ tuli koulusta ja tapamme mukaan oltiin NiQn huoneessa kuuntelemassa hänen kitaransoittansa ja rumpujen paukuttelua.

Nokkamukiakin harjoiteltiin. Kyltti on meidän antama lahja mommolle.
 Sitten lähdettiin pienelle autoajelulle Verkkokauppaan NiQn musahommiin liittyvän jutun vuoksi, autossa Joel otti pikkunokoset ja heräsikin sitten sopivasti kun tultiin kotiin. Sen jälkeen jo mamma tulikin ja syötiin päivälliseksi maissimössöä.

Iloinen kyytipoika
Oli siis aika tavallinen vauvan turvallinen rutiinipäivä, mutta mommolle aivan ihana ja Joel viihtyi hyvin! Sitten illlalla Joel lähti kotimökille mamman, iskän ja pikkukisujen Lunan ja Loron luokse.
Kiitos Joel yhteisestä päivästämme! Kram, mommo

6 kommenttia:

 1. Olipas kivan erilailla tehty postaus! :D
  Osaako Joel jo istua syöttötuolissa? Milloin oppi istumaan? :)

  VastaaPoista
 2. kiva postaus :) ihana kun oli niin paljo kuvia ! ja joel on tosi söpö :) sil on jotenki ihanan ilmeikkäät kasvot ::)

  VastaaPoista
 3. Kiva että tykkäsit :)
  Joel on harjoitellut istumista nyt pari viikkoa, kovasti yrittää kömpiä istumaan myös makuuasennosta. tollai tyynyn kanssa istuu hyvin, samoin rattaissa selkänoja vähän kallellaan.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, joo käskin äitiä kuvaamaan paljon :)

  VastaaPoista
 5. Jättekiva skrivet o bra idé dehä med en gästbloggare :D fina foton också :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!