27. heinäkuuta 2011

Kokeilussa

Sain perhetuttujemme siskolta tällaisen koneen, ja nyt kun soseiden syönti on hieman oleellisempaa, päätin kokeilla. Kone on siis Beaba Babycook höyrykeitin/soseutin. Tämä on tosiaan kätevä, jos haluaa tehdä omat soseet kaupastaostettujen tilalle. Höyrystin on nopea, ja ainesosista riippuen pisin keittoaika on 15 minuuttia. Käyttö koneella tehdyille soseille suositellaan 6kk + ikäisille lapsille, ja ensimmäisen porkkanasose-satsin jälkeen olenkin samaa mieltä. Sose ei ole täysin sileää, ja pieniä kokkareita jää. Tein kaksi satsia porkkanasosetta ja yhden satsin perunasosetta. Perunasose oli koostumukseltaan paljon sileämpi, enkä löytänyt yhtään kokkaretta, tosin se riippuu kuinka paljon nestettä lisää soseutuksen yhteydessä. Soseita tehdessä voi käyttää höyrystyksessä ylijäämät nesteet, vettä tai maitoa. Suosittelen lämpimästi ihmisille, ketä haluavat tehdä omat soseet nopeasti ja vaivattomasti. Hinnasta en tosin tiedä, saattaa olla aika hintava laite.

Höyrykeitin täydessä vauhdissa


Kannatta pilkkoa vihannekset pieniksi takaakseen hyvän lopputuloksen.

Perunasose ja porkkanasose, valmiina pakastettavaksi.

PS. Ajattelin muuttaa blogin nimen ja ulkoasun, ehkä tänään jos on aikaa ja inspistä. Syy tähän on se, ettei meidän poikaamme ensisijaisesti enää kutsuta Möykyksi - tämä oli raskauden/ nimettömyyden aikaan, joten mielestäni blogin täytyy tässä määrin uudistua.

3 kommenttia:

  1. Kannattaa testata tolla varmaan myös bataattia? siitä luulisi tulevan sileä sose myös.
    Terkkuja Joelille :), pieni muru! Lisäsin sut tonne mun blogiin seurattavien blogien listalle!

    VastaaPoista
  2. joo kiva! :) täytyy kokeilla bataattia, eipä käyny mielessä. Mietin hetken sipulia, kunnes tajusin ettei se ollutkaan hyvä idea :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!