30. kesäkuuta 2011

Kysymykset ja vastaukset


Mikä on elämässäsi kaikista parasta tällä hetkellä?

Parasta on ehdottomasti tämä elämäntilanteeni. Olen onnellinen, mulla on rakastava avomies, ihana perhe ja ihania ystäviä ketkä välittää minusta, ja täydellisyyttä hipova poika (sillä kukaan ihminen ei ole täydellinen, ja tämän pierut haisee), joka piristää mun jokaista päivää pelkällä olemassaolollaan. Olen saanut lukion käytyä pitkän pinnistelyn jälkeen (tosin valkolakin kohtalo selviää vasta viikon kuluttua), meillä on ihana uusi asunto, jonne muutetaan viikon päästä. Olen kaikin puolin tyytyväinen elämääni.

Jos saisit muuttaa yhden asian menneisyydestäsi niin mitä muuttaisit?
Uskon että kaikki asiat tapahtuu syystä, joten en välttämättä olisi tässä jos asiat olisivat menneet toisin. Minulla oli teininä todella vaikeata ja olin vanhemmilleni aivan kamala. Juopottelin kaikki viikon päivät ja lintsasin koulusta, tein kaikkea muutakin pahaa, enkä todellakaan ollut mikään helppo teini. Kun vanhempani sitten päättivät lähettää minut lastensuojelulaitokseen, olin erittäin suuttunut ja pettynyt, tuntui että minut hylättiin koska en ollut kuten siskoni – helppo ja kiltti. Nyt myöhemmin koen että ansaitsin sen, eivät vanhempani olisivat millään pärjännyt minkunkaltaisen teinin kanssa ilman ulkopuolista apua, ja olen kiitollinen, aika minkä vietin laitoksessa oli lopulta kovin mukavaa ja opin itsestäni paljon. Jos nyt kuitenkin sanoisin jotakin mitä menneisyydessäni muuttaisin, en olisi halunnut satuttaa läheisiäni. Muuttaisin sen, etten olisi pettänyt niin monen läheisen ihmisen luottamusta käytökselläni, tai miljoonin tyhjin lupauksin sekä valhein.

Haluaisitko asua joskus ulkomailla?
Nuorempana aina kuvittelin muuttavani Ranskaan, tai muualle ulkomaille, mutta nykyään koen, että Suomi on hyvä maa asua, täällä on turvallista asua ja lasten perushoito menetelmät ovat kunnossa. Muutenkin Suomi on hyvä maa, eikä täällä ole suurta pelkoa sodasta, terrorismista tai luonnonkatastrofeista. En usko että tulen koskaan muuttamaan ulkomaille, enkä välttämättä haluaisikaan.

Mikä on lempipaikkasi ulkomailla?
Mä olen käynyt monessa maassa; Jenkeissä New Yorkissa ja Floridassa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Itävallassa, Sveitsissä, Virossa ja Kreikassa. Mielestäni Kreikka on ihana maa kaikin tavoin – kulttuuri, ruoka ja muutenkin, ihmiset ovat mukavia ja turismi ei ole aivan yliampuvaa kuten esim Thaimaassa tai Kanariansaarilla. Unelmissa olisi vielä päästä Kiinaan, Uteen Seelantiin, Italiaan ja Espanjaan.
Tässä siskoni (3v) ja minä (2kk) Kreikassa, ensimmäinen kertani ulkomailla.

Minkälainen olisi unelma-asuntosi jos ei rahasta olisi pulaa?
Omakotitalo olisi ihana. EI sen tarvitsisi olla mikään jättikokoinen, mutta tarpeeksi iso että kaikilla lapsilla olisi omat huoneet, sekä sopivan kokoinen piha olisi kiva.  S on sitä mieltä että hän haluaisi jossain vaiheessa muuttaa pois pääkaupunkiseudilta, mutta ei kumpikaan meistä mihinkään maaseudulle silti haluta muuttaa. Tärkeintä on että on tapeeksi tilaa ja että tarvittavat palvelut kuten ruokakauppa, apteekki, sairaala, kounut ja päiväkodit olisivat suhteellisen lyhen matkan päässä.

Puhuit aikasemmin muutosta, koska te muutatte vai muutatteko enää ollenkaan?
Muuton piti alkuun olla heinäkuun ensimmäinen viikonloppu, eli nyt. Mutta koska S on lomalla, eikä me haluttu viettää koko lomaa laatikoiden seassa ja muuttaessa, päätettiin että lomaillaan ensin, ja muutetaan sitten. Tämä sopi myös vuokranantajalle, joten virallinen muuttopäivä on 8.7. ollaan jo allekirjoitettu vuokrasopimus ja irtisanottu tämänhetkinen asunto, joten kaikki on valmiina. Uusi asunto on viisi neliötä isompi, ja siinä on sauna, eli sauna suunnilleen vie ne viisi ylimääräistä neliötä, joten voisin sanoa että aivan saman kokoinen on. Kun käytiin asuntoa kattomassa, niin se oli kyllä tosi kiva! Ja naapurin mukaan rauhallinen alue.

Miten sinä ja S tutustuitte?
Tutustuttiin Hietaniemen uimarannalla viime kesänä, kun oltiin yhteisessä kaveriporukassa nauttimassa kesästä ja juomassa. S on tuntenut hyvän ystäväni Marian jo pari vuotta, ja sitten ’jatkoille’ lähdettäessä tutustuttiin S:n kanssa paremmin ja ihastuttiin melkeinpä saman tien toisiimme. Koko seuraava päivä vietettiin yhdessä ja illaksi menimme S:n äidin luokse yöksi. Seuraavana aamupäivänä sitten alettiin seurustelemaan, ja tässä sitä ollaan.

Oletteko S:n kanssa menossa naimisiin?
Ollaan mietitty, ja takaraja on 30 vuotiaana, eli on meillä vielä kymmenen vuotta aikaa. Toki ei me varmaan ihan niin pitkään odoteta, vaan suunnilleen viiden vuoden sisällä mennään naimisiin.

Mitä teit jussina?
Juhannuksena oltiin S:n ja Joelin kanssa Saarella Porvoon saaristossa. Saarella on meillä kolme mökkiä: tätini mökki, enoni perheen mökki ja mummoni mökki. Ollaan vietetty jo monet juhannukset saarella ihan lapsuudstani asti, joten näin teimme tänäkin vuonna, uusina vieraina tietty S ja Joel. Torstaina grillasimme, perjantaina oli luodolla kokko, lauantaina oli sauna ja sunnuntaina lähdettiin jo kotiin. Lisäksi pelattiin paljon korttia, rentouduttiin, syötiin hyvin ja oltiin S:n kanssa soutamassa. Tänä vuonna saaressa oli mun, S:n ja Joelin lisäksi mummo, täti ja hänen koiransa, eno ja hänen vaimonsa, serkku, toinen serkku ja hänen miehensä, äiti, isä, veli, sisko ja hänen kissansa.

Mikä on kivoin muistosi?
Mulla on aivan liikaa hyviä muistoja, enkä oikein voi valita niistä kivointa. Kuitenkin parhaimpia ovat olleet matkustelut perheen kanssa, hyvien kavereiden kanssa vietetyt yöt jolloin ei nukuttu vaan juteltiin aamuun asti, ja ensimmäinen yö omassa (sänkyä ja säkkituolia lukuunottamatta) tyhjässä asunnossa. Tietenkin myös Joelin syntymä, ja hetki jolloin raskaustesti näytti positiivista, tosin se oli enemmänkin pelottavaa.

Miten sun poikaystävä reagoi raskaus-uutiseen?
S oli monesti heittänyt vitsillä että olisin raskaana, ja mun vihjailuista hän kyllä taisi asian jo arvata. Salasin uutisen häneltä melkein viikon  ajan, koska hän oli intissä enkä halunnut puhelimessa raskaudesta kertoa. Hyvin hän sen alusta asti otti, ja oli innoissaan!

Miten perheesi suhtautui siihen kun kerroit olevasi raskaana?
Äiti suhtautui ihan hyvin, ja siskoni oli innoissaan. Isäni oli aika negatiivinen alussa, koska oltiin seurusteltu S:n kanssa niin lyhyen ajan, ja koska isä ei ehkä ollut sitä mieltä että mä olisin ihan valmis ja tarpeeksi kypsä vanhemmaksi. Mutta ajan kanssa sitä oppii vanhemmaksi. Veljestäni en oikein tiedä miten hän suhtautui, mutta ihan hyvin ainakin siihen, että sisko kulkee koulun käytävillä maha pystyssä.

Onko suhteenne parantunut Joelin syntymän jälkeen?
Sanoisin, että suhteemme on parantunut. Koska saatiin tietää raskaudesta vajaan kuukauden seurustelun jälkeen, on siis melkeinpä koko suhteemme kulunut raskauden ja lapsen kanssa, eli en siis voi sanoa että edes tidän paremmasta, ns lapsettomasta ajasta sen enempää. Mutta emme ole koskaan riidelleet sen suurempia asioita, ja ollaan suurimmaksi osaksi sovussa ja tullaan hyvin toimeen, ja ollaan molemmat tosi onnellisia tähän elämäntilanteesemme.

Onko lapsen syntymä enemmän rasittanut vai vahvistanut suhdettanne? Onko rakkaus ja hellyys suhteessanne säilynyt normaalina, vai vähentyykö/vahvistuuko se lapsen saamisen myötä?
Joelin syntymän jälkeen suhteemme on pysynyt aika samana. Rakkautta ja hellyyttä on tarpeeksi, eikä se ole huomattavasti lisääntynyt tai vähentynyt. Meille on tärkeätä muistaa toisiamme, ja tätä myös teemme, järjestämällä tarpeen tullen omaa aikaa viemällä poika hoitoon isovanhemmille. Suhteemme on kyllä siinä määrissä vahvistunut, että ollaan nyt toisesta ihmisestä vastuussa, eikä voi enään ajatella itsekkäästi missään asiassa, kompromisseja tulee tehtyä meidän kahdenkin välillä paljon enemmän nyt kun lapsi asetetaan etusijalle. Yritetään silti olla mahdollisimman tasaväkisiä niin lapsenhoidossa kuin parisuhteenkin kannalta.

Kumpaa teistä Joel muistuttaa ehkä enemmän kasvonpiirteiltään? Esim. Joelilla on jännät "viirusilmät" (hyvällä tavalla vain! =), niin kummalta ne tulevat vai tulevatko kummaltakaan?
Joel on perinyt isänsä silmät. S:llä on myös aika pienet, hieman viirumaiset silmät, ja varsinkin hymyillessä molemmilla silmät tavallaan kutistuu viiruiksi. Meille on alusta asti sanottu, että poika näyttää ihan isältään, minun ja pojan yhdennäköisyyttä ei ole kovasti kommentoitu. Syy tähän on se, että silmien takia poika muistuttaa paljon enemmän isäänsä, sillä se huomataan helpommin kuin että mulla on samanlaiset posket tai hymy. Silmät ovat niin suuri osa yleiskuvaa. Nenän poika on perinyt minulta, ja se oli selvää jo kuukautta ennenkuin poika syntyi, ultrasta näkyi ihan mun näköinen nenä.

Oliko teillä muita nimivaihtoehtoja joita vakavasti ajattelitte?
Aluksi Henri oli ykkösvaihtoehto etunimeksi, ja tämä säilyi pitkään. Kuitenkaan se ei koskaan ollut lopullinen vaihtoehto, vaan pidimme sitä ajatuksissa ellei parempaa löytyisi. Juhani tulee S:n kolmannesta nimestä, ja se oli alusta asti selvä että se tulee toiseksi nimeksi. Itse mulla oli miljoonittain ehdotuksia, mutta kovinkaan moni niist eivät läpäisseet S:n kriteerejä sopivista nimistä. Vaikeutta asiaan toi se, että nimen piti olla sopiva sekä suomeksi että ruotsiksi, sillä olen kaksikielinen ja minun lisäksi monet sukulaiseni puhuvat Joelille ruotsia.

Jos Joel ois ollu tyttö ni mikä sen nimi ois ollu?
Ida Karoliina oli päätetty tyttönimi, tosin en tiedä käytetäänkö sitä joskus mahdolliselle pikkusiskolle, vai jätetäänkö se ”Joelin tyttönimeksi”

Miten usein teillä on miehesi kanssa omaa aikaa ihan ilman Joelia?
Omaa aikaa saadaan aina kun halutaan, eli isovanhemmat ovat enemmän kuin mielellään Joelin vahtivuorossa. Ja muitakin innokkaita lapsenvahtiehdokkaita löytyy. Kuitenkin koetaan, ettei kovasti sitä omaa aikaa tarvita, sillä usein saadaan olla ihan ’yksin’ ja rauhassa kun Joel nukkuu päiväunia tai viihtyy keinussa. Välillä on tietty mukavaa päästä ihan kahdestaan esim kaupungille syömään tai viettämään aikaa kavereiden kanssa. Aikaa olla kahdestaan saadaan siis melkeinpä aina kun sitä halutaan ja tarvitaan.

Osallistuuko miehesi Joelin hoitoon mielellään, vai pitääkö häntä patistaa esim. vaipan vaihtoon tai syöttämiseen?
S osallistuu todella hyvin vauvan hoitoon. Joskus tietty joutuu vähän patistamaan, jos vastauksena tulee ”kohta” tai muuta, sillä mun mielipide on että vauvan ei pitäisi joutua odottamaan. Syötöt hoidan itse, sillä imetän (ainakin toistaiseksi), mutta joskus S tuo vauvan melkeinpä hopeatarjottimella tissien eteen, ja en itse tarvitse tehdä mitään. Raskausaikana S ei vaikuttanut kovinkaan kiinnostuneelta mahasta, ja joskus piti oikein käskyttää häntä tunnustelemaan mahaa ja juttelemaan sille. Nykyään hän on todella kiintynyt poikaan ja juttelee ja leikkii, mutta uskon tuon olevan peräisin ihan vain siitä ettei mies välttämättä koe tarpeelliseksi hellitellä mahaa.

Kuinka monesti Joel heräilee öisin?
Joel saa maitoa 22-23 aikoihin, suunnilleen kun itse menen nukkumaan. Tämän jälkeen hän nukkuu vaihtelevasti 5-6 asti aamulla, jonka jälkeen syö ja jatkaa nukkumista 8-9 asti. Alusta asti poika on nukkunut todella hyvin, ja ollaan selvitty yhdellä syötöllä yössä. Aiemmin rytmi oli hieman eri, nukkumaan alettiin 8-9 välillä ja herättiin 3-4 aikoihin jonka jälkeen nukuttiin 7-8 asti, joten olen enemmän kuin tyytyväinen tähän rytmiin minkä mukaan nyt eletään.

Aiotko jatkaa opiskelua kun Joel on vähän kasvanut?
Suunnitelma on että jossain vaiheessa jatkaisin opiskelua saadakseni kunnon ammatin, mutta en koe sitä kovin tärkeänä asiana. Haluaisin tehdä tötiä lasten parissa, mutta opiskelu ei innosta, joten varmaan aion yrittää päästä mahdollisimman vähällä opiskelulla. Vielä vähään aikaan tämä ei silti ole ajankohtaista.

Mitä asiaa odotat Joelin elämästa eniten? (esim koulun alku, häät, eka tyttöystävä, pyöräilyn oppiminen yms)
Odotan ensinnäkin sitä, että Joel lähtee liikkeelle ja oppii puhumaan, että hänen kanssaan voi tehdä ja harrastaa, ilman että hän vain nukkuu vaunuissaan tietämättä maailman menosta mitään. Odotan sitä että voidaan viedä hänet eläintarhaan, huvipuistoon tai vaikka ihan vaan eväsretkelle rannalle. Jos pitkällä tähtäimellä mietitään, niin varmaan tuo ensimmäinen tyttöystävä tulee olemaan jännä paikka, tai se, kun Joel muuttaa kotoa.

Haluatko Joelille pikkusisaruksen joskus?
Me ollaan S:n kanssa jo sovittu alkuajankohta seuraavan lapsen ”tekemiselle”, mutta en nyt rupea sitä täällä paljastamaan. Sen näkee sitten kun raskaus on todettu. Yleisesti ollaan mietitty hankkivamme 3-4 lasta.

Minä vuodenaikana oot syntyny?
Olen syntynyt kesällä, heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Nuorena olin syntymäpäivälleni tosi katkera, sillä tarhassa, eskarissa ja koulussa en saanut opettajilta kortteja tai luokalta lahjaa kuten muut, enkä saanut tuoda karkkia tarjottavaksi luokkalaisilleni (Tämä oli tapana tehdä jos oli arkipäivänä synttärit). Muutenkaan en saanut koskaan viettää synttäreitäni oikeana päivänä, sillä kaikki kaverit olivat yleensä mökillä tai jossain kesälomalla, ja me oltiin yleensä itsekin reissussa. Nyt vanhempana minusta on kiva kun on kesällä synttärit, voi juhlia ulkona rannalla tai mennä vaikka terassille, eikä tarvitse ahtautua pimeään hikiseen baariin. En kyllä ole kertaakaan synttäreitäni baarissa viettänyt, en edes 18 vuotissynttäreitä. Ps kun julkaisen tämän niin mulla on synttärit huomenna! Jeee!

Mitä haluat tehdä "isona"?
Nuorempana halusin lentoemännäksi. Kuitenkin tajusin, että perheelliselle kyseinen ammatti ei ole paras, sillä olisin paljon poissa perheeni luota ja lapset kärsisivät jossain määrin joka tapauksessa. Viime aikoina olen miettinyt, että esim ala-asteopettaja voisi olla minulle sopiva ammatti, jolloin saisin olla tekemisissä lasten kanssa, ja silti tehdä jotakin hyödyllistä. Samalla voisin pysyä tarpeeksi läsnä lasteni kasvamista, enkä olisi poissa heidän luotaan pitempiä aikoja.

Mitä kaikkea sä olet harrastanut?
Lapsena harrastin musiikkikoulua ja kanteleensoittoa. Lisäksi kävin jumpassa. Ala-asteikäisenä olin kuorossa viisi vuotta, harrastin tanssia kolmisen vuotta ja telinevoimistelua kuutisen vuotta. Olen myös ollut partiolaisena kolme-neljä vuotta. Yläasteella aloitin cheereladingin, jota harrastin suunnilleen viisi vuotta, ja lopetin raskauteni takia. Muuten varmaan harrastaisin vieläkin. Olen myös harrastanut omatoimista kitaransoittoa, uintia ja (huonolla menestyksellä) lenkkeilyä.

Kuva otettu Saksan Elite Cheerleading Championship -kisoissa 5/2010


Kuinka monta "oikeeta" poikaystävää sulla on ollu?
”Oikeita” poikaystäviä on ollut kolme. Nikon kanssa seurusteltiin vuoden ja pari kuukautta, Eskon kanssa epävirallisesti ehkä puolisen vuotta, mutta ”virallisesti” reilu pari kuukautta. Sitä ennen on myös ollut yksi epävirallinen poikaystävä, mutta se oli enemmän sellaista teini-hengailua, eikä me koskaan ns päätetty että seurustellaan. S on kolmas virallinen poikaystävä.

Mikä on oikea hiusvärisi?Mitä värejä sinulla on ollut?
Mun luonnollinen hiustenväri on blondi. Olin lapsena todella vaalea, ja neljännellä luokalla värjäsin ekan kerran hiukseni, koska siskoni väpurkista jäi väriä yli joten isäni totesi että ” No niin, Jenni, nyt värjätään sinunkin hiukset.” Silloin olin kuparinpunainen. Sen jälkeen olen ollut tummanpunainen, vaaleanruskea, on ollut raitoja, mustat hiukset, kirkkaan oranssit, blondit ja rummanruskeat. Pitkän aikaa värjäsin kesät ja talvet tummasta vaaleaan, yleensä kesäisin olin blondi ja talvisin tumma, mutta nyt olen päätynyt tummanruskeaan ja koen melkeinpä että se sopii minulle paremmin kuin luonnollinen vaalea hustenvärini. Tietty kesä vaalentaa hiuksiani huomattavsti ellen värjää niitä tummemmaksi.

Voisitko tehdä sellaisen postauksen et näytät yhen kuvan kaikilta vuosiltasi? Olisi kiva nähdä ootko muuttunut tai siis tietenki oot vauvasta kasvanu mut silti!
Voin tehdä, täytyy ruveta tonkimaan koneelta vanhoja kuva-arkistoja jotta löydän kuvia kaikista eri hiustyyleistäni ja vaatetyyleistäni; nämäkin ovat vaihdelleet rajusti vuosien aikana. Yritän saada tämän tehtyä vaikkapa ensi viikkoon mennessä.

Voitko ottaa kuvan sun lempivaatteesta ja kertoa mistä olet sen ostanut ja koska?
Mun lempivaate on ehdottomasti mun kulahtaneet vanhat farkkusortsit. Ostin ne aikoinaan farkkuina Tukholman TopShopista vuonna 2007, kun oltiin äitini ja mummoni kanssa risteilyllä. Kun haaroihin tuli liikaa reikiä leikkasin ne 2008 kesällä sortseiksi, ja ne on ollut kovassa käytössä siitä asti, ovat vieläkin. Ps. enpä löytänyt parempaa kuvaa!
Kuva otettu Pariisissa 8/2010 (rv 8 +?)

Mikä on sun lempikarkki?
Hmm..kaikki karkit käyvät. Salmiakki on ihan paras, varsinkin ne sellaset pienet salmiakkineliöt, joita myydään punaisissa askeissa, tai irtokarkkihyllyssä värikkäiden pikkuneilöiden kanssa yhdessä. Suklaata en syö nykyään paljon yhtään, kun siitä tulee paha olo. Mutta Daim patukat, nam!

Entä lempivuodenaika ja miksi?
Lempivuodenaika on kesä. Mulla on kesällä synttärit, silloin on lämmin eikä tarvitse pakkautua paksuihin takkeihin, pipoihin, kaulahuiveihin ja villasukkiin. Kesällä on lomaa, eikä ole sitoutunut mihinkään päivärytmiin, vaan voi herätä ja mennä nukkumaan koska haluaa. Syksyllä on liian pimeätä ja sateista, talvi on liian kylmä ja pimeä, en tykkää lumesta enkä talviurheilulajeista. Kevät on tylsä kun on viileät säät eikä puissa ole lehtiä.

Mikä oli sun lempilelu lapsena? Onko se vielä tallella?
Ihan pienenä mun lempilelu oli varmasti Lego Duplo – junarata, sekä talo ja eläintarha. Näillä leikin pitkään, myöhemminkin yhdessä pikkuveljeni kanssa. Hieman vanhempana tykkäsin todella paljon leikkiä barbeilla, sekä Belville – Legoilla. Meillä oli siskoni kanssa jokaiselle barbielle oma nimi ja ’tarina’, ja tämä pätesi myös belvillen hahmoille. Piirsimme myös sukupuita talteen, jotta muistaisimme hahmojen nimet ja miten he olivat sukua toisilleen. Meillä on kaikki vanhat lelut tallella.

Mikä on sun lempileffa?
Mulla ei sinäänsä oo yhtään sellasta ihan lempileffaa, vaan tykkään tosi monipuolisesti kaikennäköisistä, varsinkin Disneyn leffoista suosikkeihin kuuluu Aladdin, Lilo & Stitch sekä Nemoa Etsimässä. Muuten tykkään dokumentti-tyyppisistä rikosleffoista tai alamaailman elämästä kertovista leffoista kuten Requiem for a Dream, Candy, Gia, American Beauty, Basic Instinct, Tyttö nimeltä Nikita, Vuosi Nuoruudestani ja Lullaby. Muita hyviä ovat Kauriinmetsästäjä, Geishan muistelmat ja Moulin Rouge. Tykkään myös kovasti kaikista Hayao Miyazakin leffoista esim Naapurini Totoro, Henkien Kätkemä, Liikkuva Linna, Laputa - Linna Taivaalla jne. Hui tulipas pitkä lista.

Mitä tv-sarjoja katsot?
Ainoa sarja jota seuraan aina on Täydelliset naiset. Se on hauska, siinä on hyvä huumori, eikä se ole ihan perus ”teinisarja” jossa päähenkilöt ovat nuoria. Aikoinaan seurasin myös O.C.:ta ja mulla on kotona kaikki neljä tuotantokautta DVDllä. O.C. on siis myös yksi lempisarjoistani. Sellasia sarjoja mitä seuraan satunnaisesti ovat Huippumalli Haussa ja Saimin Enkelit. Huippumalleja oon kattonu aika monta vuotta, ja Saimin Enkelit oli mulle positiivinen yllätys, olin kuvitellut että se olisi paljon huonompi. Salkkareita tulee myös katsottua ellen ole poissa kotoa siihen aikaan.

Haluistko kotieläimiä ja jos haluut ni mitä?
Meille on pian (suunnilleen viikon päästä) tulossa kaksi kissanpentua, ja niitä olenkin halunnut jo jonkin  aikaa. Ennen en kyllä kissoista kovin välittänyt, mutta S:n perheen kissan ja siskoni kissan myötä olen lämmennyt niille ja nyt sitten saadaan ihan omat!

Mille planeetalle menisit asumaan jos ei maata olisi?
Jaa-a varmaan mille tahansa planeetalle jossa pystyisi elämään. Mielestäni Saturnus on aina ollut kivannäköinen planeetta, kun siinä on se  ’rengas’ ympärillä.

Jos oisit buddhalainen ja uskoisit uudelleensyntymään ni mikä sä sit olisit ens elämässä?
Varmasti olisin joku hyttynen, joka ärsyttää ihmisiä inisemällä korvaan koko ajan. Mutta jos saisin valita, olisin ehkä jokin lintu, vapaa lentämään minne ikinä tahtoo, taivaalla saavuttamattomana, josta kukaan ei saisi minua kiinni. En tahtoisi olla mikään haaskalintu, jättikokoinen ja pelottava, mutta en myöskään ärsyttävä kakkiva lokki. Vaan joku keskikokoinen harmiton, joka ei häiritsisi muita olemassaolollaan, mutta jota kukaan ei myöskään haluaisi syödä.

Jos talonne palaisi maan tasalle ja voisit pelastaa vain kolme asiaa, mitä ottaisi mukaasi? (esineitä siis, Joelia ja S:ää ei lasketa)
Varmaan ottaisin tietokoneeni, sillä sielä on säilössä todella paljon valokuvia, muistoja vuosien varrelta. Toiseksi ottaisin varmaan nii paljon vaatteita minkä kaapista kerkeisin, sillä en tahtoisi joutua kulkemaan (alasti) kunnes saisin uusia vaatteita hankittua. Kolmanneksi nappaisin mukaani ruokaa tai jotakin yhtä typerää..en keksi

7 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa vähän sama juttu, ehdittii seurustella kuukaus ennenku aloin odottaaa tota tyttöstä :) Ja nyt meillä on kuukauden ikäinen tytär :) Kiva kuulla et on muitakin, yleensä kaikki on seurustellu paaljon pidempään :)
  Tykkään sun blogista, mut eka kerta ku kommentoin:)
  -noora

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tykkäät! :) joo ei se ainakaan kovin yleistä ole. mut kiva itekin tietää että on muita :P

  Sini, hymyhelistin on paras, harmi kun en tiiä missä tuo on, jossakin varastossa varmaan...

  VastaaPoista
 3. Hahhah först grät ja floder när ja läste andra frågans svar för usch int va ja alls så snäll o enkel :D Enklare nog kanske än många andra men dedär får mej o låta som nån ängel :D:D Men superfint svarat! Sen tillslut skratta ja helt massor fö du skriver så bra :D:D speciellt åt kakkiva lokki o lemppari-lelu svare :D:D:D voi vitsit!! synd att vårt belville släktträd försvann! eller så kommer ja iaf ihåg! :D

  VastaaPoista
 4. Jenni oot muuten ihan saman näkönen tossa sun vauvakuvassa, kun Joel on! Eli äitinsä näkönenhän se ukkeli on ;) p.s. et ollut ainut joka lopetti cheerleadingin, kun tiesi sun olevan raskaana! p.p.s ONNEKSI OLKOON!

  VastaaPoista
 5. Hah, minäkin piirsin pienenä sukupuita Belville-legoille :D

  Siskos on Joelin näkönen. :D

  VastaaPoista
 6. Hehe :D joo näin mäkin katoin ku ekan kerran sain Joelin syliin, että se oli ihan siskoni näköinen :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!