14. toukokuuta 2011

Ostoksilla

Oltiin eilen ostoksilla, kaikennäköistä löytyi. Ensi viikonlopun Cheerleadingin Pohjoismaiden mestaruuskilpailjua varten siis lähdettiin metsästämään kuulosuojaimia. Suunnaksi otettiin Sello, sillä olin Clas Ohlsonin nettisivuilta löytänyt sopivat kuulokkeet. Nämä kyseiset olivat kuitenkin liian isot, mutta löydettin hyvät, ja vielä halvemmalla. Nämä olivat 8,50 euroa.


Näillä saa helposti korvat suojaan ettei tarvitse mutsin kitinöitä kuunnella.

Kuminauhalliset aurinkolasit olivat myös hankintalistalla. Ison omenan Pikku Kipparissa sanottiin, että nämä ovat koko pääkaupunkiseudulta loppu, että netistä kannattaa tilata jos sieltä löytyisi. Sellon Jesper Junioriin kun käveltiin sisään niin mitäs siitä lähimmäisestä hyllystä löytyi - kappas vaan kuminauhallisia aurinkolaseja! Onneksi oli yhdet siniset jäljellä, sillä pinkkejä oli parikin kappaletta. Nämä aurinkolasit maksoivat noin 15 euroa, ja niissä on kasvuvaraakin. Pari päivää sitten hankittiin myöskin aurinkohattu, parilla eurolla H&M:stä, joten kesävarusteetkin ovat kunnossa.


Asennetta piisaa!

Kyseisestä kaupasta löytyi myös Möykyn ristiäisvaatetusta varten kolmen ja puolen euron rusetti. Enää tarvitaan siis housut, jotka sopivat kauluspaitabodyn kaveriksi, ja meidän ristiäissankarista tulee komea mies!Tänään oli vuorossa isyyden tunnustus lastenedunvalvojan luona. Luulimme että prosessi olisi vaikea ja byrokraattinen, papereiden ja lomakkeiden täyttämistä sekä monimutkaista haastattelua ja kiperiä kysymyksiä. Mutta ei se sen kummempi ollutkaan - lastenedunvalvoja kysyi kuinka kauan ollaan seurusteltu ja kuinka kauan ollaan asuttu yhdessä, sitten hän otti meiltä nimikirjoitukset kolmeen paperiin - siinä se, helppoa oli.

Samalla tehtiin yhteishuoltajuussopimus, ja nyt siis kaikki lapseen liittyvät päätökset tehdään yhdessä, myöskin kummankieliseen päiväkotiin lapsi aikanaan laitetaan. Tämä kyseinen asia on nyt jo tuottanut päänvaivaa, sillä minä tietty haluaisin lapsen ruotsinkieliseen päiväkotiin, mutta S:lle käy tämä vain sillä ehdolla että koulu käydään suomeksi, tai päivnastoin: suomenkielinen päiväkoti on ehto routsinkieliselle koululle. Minusta sellaisessa ei ole järjen häivää että kieltä vaihdetaan kesken kaiken, alusta loppuun tulisi päiväkodista yläasteelle käydä samalla kielellä. Suomi kun on tämän maan pääkieli, niin sitä kyllä luulisi oppivan, harrastuksissa sun muissa, mutta ruotsia ei yhtä paljon kuule ympäristössä, joten tämän takia koen ruotsinkielisen koulun olevan järkevämpi vaihtoehto. Saa nähdä millaiseen yhteisymmärrykseen tullaan. Onneksi tämä ei ole vielä ajankohtaista.

Lopuksi voin iloisena todeta, että nyt meillä on aivan virallinenkin lupa antaa pojalle isänsä sukunimi. Ja ollaan muuten päätetty nimikin, mutta se selviää vasta ristiäisissä, vielä se pysyy salaisuutena.

1 kommentti:

  1. Tuttavaperheen lapsista molemmat ovat käyneet ruotsiksi päiväkodin ja koulut, äidin kanssa puhuvat suomea ja isän kanssa ruotsia, molempia sujuvasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!