8. huhtikuuta 2011

Kotimme on valtakuntamme: kylpyhuone

Tässä siis meidän kylpyhuoneemme. Pienissä asunnoissa on yleisimpänä ongelmana wc:n pieni koko tai tilattomuus, mutta me olemme onneksi säästyneet tältä. Kylpyhuone on todella tilava ja sen takia tosi käytännöllinen.

Ovesta sisään tullessa näyttää vasemmalla puolella tältä.


Pesukoneen ja seinän välissä on tilavat pyykkikaapit, jonne olemme saaneet samalla säilöttyä pyykinpesuaineet ja jonkin verran turhia purnukoita, jotka muuten vain lojuisivat ympäriinsä. Hylly on ihan kätevä, mutta se ei kestä paino paljon lainkaan, joten nuokin purnukat tuossa ovat aika kiikunkaakun. Huomioikaa, että miestentuotteen vievät kokonaisen hyllyn, ja lapsentuotteet kaksi, joten mun omille jää vähän tilaa, kun ylähyllyllekin jo tunkeutuu miespesuaineita. Ei ole kovin naispainoitteinen kylpyhuoneen hyllykkö. (toki ei tuosta kuvasta oikein saakkaan selvää mitä purkkeja milläkin hyllyllä on)

Ovesta sisään tullessa näyttää oikealla puolella tältä.


Wc istuimen kansi on mulla unelmana saada joskus vaihdettua, sillä to muovinen ei oikein innosta. Olisi kiva saada vaikkapa vaalea puinen kansi. Peilikaapit ovat viisaita, sinne saa piiloon kaikki viimeisetkin purnukat, hammasharjat ja -tahnat sun muut deodorantit ja meikit. Kaappeja kun on kaksi, saa aika hyvin eroteltua S:n tavarat ja minun tavarat, mutta hyllyt ovat kyllä sekasorron vallassa, ja purnukoita tungetaan vain minne mahtuvat huolimatta siitä "kenen puolelle" ne menevät. Altaan alla on vielä ylimääräinen purnukkasäiliö, ja roskis, sekä pakolliset kakkoshädän lukemiset (koostuu enimmäkseen mun vuosia sitten tilatuista Nalle Puh -lehdistä, ja parista Aku Ankasta, kun sitä nyt ollaan alettu tilaamaan).


Hoitopöytänä toimii hyvin pesukone, ja tänään (vihdoin) sain tuon alustankin hankittua. Vieressä on kaksi IKEAn laatikkoa, jossa säilyy naistentarvikkeet, vaipat ja lastenhoitovehkeet, sekä lisää ylimääräisiä purkkeja ja purnukoita. Haaveena on joskus saada nuokin järjestettyä ja turhat purkit heitettyä roskiin, sekä kunnollisen lääkekaapin järjesteltyä, mutta saa nähdä koska jaksan ryhtyä tuumasta toimeen - projekti kun on ikuinen "ehkä vielä tarvitsen tuotakin joskus". Tilaa on suihkussakin reilusti, joka helpottaa myös tulevia möykkysen kylvetyshetkiä, koska ammeelle on tilaa lattialla, ja voi vaikka suihkutella itseään samalla kun pikkuista kylvettää.

Näin lyhkäisyydessään. Ehkä saan joskus aikaiseksi lastenhuoneen ja keittiönkin esitellä, mutta keittiön sisustus on vielä erittäin kesken, ja lastenhuone on aina sekaisin (huone missä me vietämme eniten aikaa, sillä sekä pöytäkone että läppäri sijoittuu tällä hetkellä sinne). Eteisestäkin voisin sen pienen esittelyn tehdä, kunhan saadaan yksi lipasto hankittua.

Sain eilen varattua ristiäisiä varten kappelin, sekä papin (Onnistuin jopa saamaan haluamamme papin, saman henkilön kuka on minutkin vajaat 20 vuotta sitten kastanut)! Kutsukortteja on valmiiksi askarteltuna noin 15 joten niitä vielä reilu puolet jäljellä. On muuten tosi hienoja, ylpeyteni aihe!

Sain myös soitettua verotoimistoon, jotta 20% ennakkopidätys äitiyspäivärahasta saataisiin hieman laskettua, ja onnistui edes sen verran että pidätys laski 15,5 prosenttiin. Parempi senki, sillä rahaa nyt tarvitseekin enemmän kuukausittanin. Mutta vuoden 2012 palautuksissa on sitten luvassa reilun tuhannen euron summa. Tänä vuonna saan jopa 174€, joten eipä joulukuussa paljon palautuksilla juhlita, kun puolisokin saa reilut 30€. Taitaa mennä Möykkysen joululahjoihin suurin osa.
On muuten ollut kova kirjoitusinto päällä, tylsää kotona ja S joutuu varmaan jäämään ylitöihinkin, joten toivottavasti olette nauttineet haukotuttavan tylsästä kirjoituksestani. Jatkan siis lasketun ajan juhlimista irtokarkkien ja Muumilaakson Tarinoita -jaksojen kanssa.

1 kommentti:

  1. Ja skyller totalt på att ja e urtrött o hungrig men ja tänkte börja lipa när ja läste att du fick samma präst :D:D it feels so real now iiiiks!! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!